Душан Тадић и Хаким Зијех најбољи асистенти у Европи

ЛОНДОН: Фудбалери Ајакса Душан Тадић и Хаким Зијех налазе се на челу листе најбољих асистената у сезони 2019/20 у свим европским лигама, коју је објавио портал Трансфермаркт.
dusan tadic ajaks
Фото: Душан Тадић, АјаксTanjug (AP Photo/Peter Dejong)

Српски репрезентативац и Мароконац ове сезоне забележили су по 21 асистенцију, што је двојцу Ајакса донело прву позицију на листи најбољих асистената свих европских лига.

Тадић је до тог учинка дошао одигравши 35 утакмица, док је Зијех то остварио на 30 мечева, па је Мароканац и будући играч Челсија у поретку рангиран испред српског аса.

На трећој позицији је Кевин де Брујне из Манчестер Ситија са 18 асистенција на 31 одиграној утакмици, а са једном асистенцијом мање следе Џејдон Санчо (Борусија Дортмунд, 29 утакмица), Анхел ди Мариа (ПСЖ, 32 утакмице), Хесус Корона (Порто, 35 утакмица), Руд Вормер (Бриж, 37 утакмица) и Матје Валбуена (Марсеј, 26 утакмица).

Осма позиција припала је нападачу ПСЖ Килијану Мбапеу са 16 асистенција, Лионел Меси из Барслеоне је девети са 15 додавања на 16 утакмица, док је играч Бајерна Томас Милер 10. на листи са истим учинком као и Аргентинац, али са четири меча више.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести