Душан Тадић одбио Јунајтед због Саутемптона

АМСТЕРДАМ: Српски фудбалер Душан Тадић, приликом трансфера из Твентеа 2014. године, одбио је позив Манчестер Јунајтеда због Саутемптона, открио је његов отац Петар.
Dusan Tadic/Fonet/AP
Фото: FoNet

Петар Тадић је признао да је био љут на сина због избора, посебно што му је великан са Олд Трафорда био омиљени клуб, али и да садашњи капитен Ајакса није хтео да погази реч у том тренутку.

"Душан је могао да иде у Манчестер Јунајтед и Саутемптон. Желео сам да оде у Манчестер код Луја ван Гала, али је Душан хтео код Роналда Кумана. Нисмо то могли заједно да решимо. Манчестер је одувек био врхунски клуб, ја сам био његов навијач. Волео сам Бобија Чарлтона, Џорџа Беста, Рајана Гигса, Пола Сколса и друге, одувек су имали врхунске играче", рекао је Тадић сениор за холандски Воетбал.

Он је додао да је и даље навијач "црвених ђавола", без обзира што нису на истом нивоу као пре.

"Због тога сам био јако љут на Душана. Причали смо тада цело вече, али на крају је Душан рекао да ће ионако изабрати Саутемптон", објаснио је он.

Тадић је четири сезоне провео у Саутемптону, пре него што се прошле вратио у Холандију и потписао за Ајакс, што се испоставило као пун погодак јер је освојио "дуплу круну", играо полуфинале Лиге шампиона и касније задужио капитенску траку славном клуба из Амстердама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести