Две групе фудбалера Војводине одрадиле лекарски преглед и тестирања

Зимски одмор завршен је за фудбалере Војводине, који су се јуче окупили на обавезним лекарским прегледима и тестирањима у Дому здравља на новосадском Лиману 4.
Mihajlo Neskovic na testiranju/D. Vukicevic
Фото: Д. Вукићевић/ Михајло Нешковић на тестирању

Прве две групе играча одрадиле су ове обавезе, а остало је да данас то исто учине и преостали кандидати за први тим. Сутра у 10 часова је прозивка у ФЦ “Вујадин Бошков”, после којих ће фудбалери изаћи на терен и одрадити први тренинг.

- Према зацртаном плану, до 23. јануара тренираћемо у Ветернику, с опцијом да радимо и на терену с вештачком подлогом преко пута Новосадског сајма - рекао је спортски директор Саша Дракулић. - У случају изразито неповољног времена, отворена је могућност и да се преселимо и у центар ФСС у Старој Пазови.

Још увек се не зна ко ће бити шеф стручног штаба у наставку шампионата. Доста се од завршетка јесењег дела спекулисало на ову тему, помињана су имена многих кандидата, али решење још увек није пронађено. Због тога, утисак је, најближи томе да настави са започетим послом је Радован Кривокапић, који је екипу водио у последње четири јесење утакмице. Ипак, остављамо овде дозу резерве, јер најпре ваља сачекати одлуку управе о томе коме ће указати поверење. Истина је и то да се с овим именовањем већ добрано касни, јер пред екипом је озбиљно искушење да покуша да поправе лош утисак из јесење полусезоне.

У понедељак, 14. јануара, званично почиње зимски прелазни рок, који ће потрајати до 8. фебруара, јасно је и лаицима да ће Војводина морати да потражи одговарајућа решења како би освежила редове екипе. И то ће, међутим, зависити од тренерске стратегије и замишљене оријентације у игри, па и ова чињеница иде у прилог тврдњи да се с именовањем стручног штаба и његовог шефа задоцнило.


Шанса за млађе играче

Саша Дракулић је посебно желео да нагласи следеће:

- На сутрашњој прозивци појавиће се сви наши играчи, они који су јесенас конкурисали за тим и младићи који се налазе на позајмицама у другим клубовима. Уз њих, раду с првотимцима прикључићемо осам или девет чланова омладинске екипе и сви они имаће прилику да покажу квалитет и колико су напредовали. У зависности од тога, проценићемо хоће ли остати с нама, или ће се вратити у клубове у којима су провели јесењи део сезоне. За сада се једино Младен Деветак вратио из редова Кабела и на пролеће ће се борити за место у нашој екипи – казао је Дракулић.


Споразумне раскиде уговора до сада добила су тројица фудбалера - Лазар Ђорђевић, Исмаел Фофана и Дарко Бједов, а , како ствари стоје, у данима који следе сличним путем кренуће још неки играчи. Људи из спортског сектора, није то тајна, разговарају с потенцијалним новајлијама, али та прича још увек нема закључке, јер зависи од визије екипе будућег (или старог) шефа струке.

Због тога су до сада прве професионалне уговоре потписала само двојица омладинаца (Игор Јеличић и Милан Видаков), према најавама, ускоро ће то учинити још неки чланови младог тима. Међутим, Воши су под хитно потребни фудбалери који могу одмах да постану носиоци игре, јер без њиховог ангажмана тешко је, па и нереално, очекивати квалитативни и резултатски помак.

Првотимци ће се, да подсетимо, 24. јануара преселити у турски Белек. Током две недеље боравка на обалама Средоземног мора одиграће пет контролних утакмица, а ривали ће им бити: 27. јануара - Зорија (Украјина), 28. јануара - У-23 екипа Вердера из Бремена (Немачка), 31. јануара - Заглебје (Пољска), 3. фебруара - Јенисеј (Русија) и 6. фебруара - БАТЕ Борисов (Белорусија).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести