Ексклузивно: Спортски директор Војводине Марко Јовановић пронашао штопера

Репрезентативац Републике Мали Мамаду Траоре (27) нови је члан ФК Војводина, потврдио нам је спортски директор Новосађана Марко Јовановић.
fk vojvodina logo
Фото: Dnevnik.rs

Траоре игра на позицији централног бека, тако да је његовим ангажовањем заокружен списак неопходних појачања, у дефицитарним позицијама Војводининог састава. То не значи да је прелазни рок завршен, али упућује на закључак да је спортски сектор завршио добар део посла, идући усусрет изазовима, пре него што изазови крену усусрет стручном штабу.

Траоре је рођен у Бамаку, главном граду Малија, где је и почео да шутира лопту, где су га ловци на таленте запазили и као 15-годишњака ангажовали за наступе на турнирима у САД. Први професионални уговор склопио је са шампионом Хондураса Пласентеом, да би 2016.године стигао у Европу, прецизније у португалски Алта де Лисбоа. У Португалији је остао до сусрета са Војводининим спортским директором Марком Јовановићем, играјући за Маритимо, Торенсе и Естрелу. У португалској лиги одиграо је 81 утакмицу и постигао четири гола. Девет пута је био у саставима екипа у такмичењима за национални Куп. 

Мамаду Траоре је дебитовао за репрезентацију своје земље 24. марта прошле године, када му је селектор Мохамед Магасоба указао поверење у сусрету са Гвинејом, у квалификацијама за Куп нација Африке. 

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести