Емил Роцков: Нема плакања за просутим млеком

У три прве пролећне утакмице Суперлиге фудбалери Војводине остварили су по победу, реми и пораз.
Emil Rockov/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Вошин голман Емил Роцков

Такав скор сигурно није у складу с оним што су пред почетак наставка првенства најављивали, без обзира на чињеницу што су у два сусрета били гости. Нису успели да направе ни корак унапред, па су и даље заузимају осмо место на табели, пет кола пре завршетка првог дела лиге. И, уз то, деветопласирана Младост им се приближила на четири бода заостатка, а у 27. колу гостују управо у Лучанима. Претходно, сутра, треба ли уопште на то подсећати, Воша на “Карађорђу” игра дерби с Црвеном звездом. У оптицају су већ сада разне рачунице које доводе и до питања колико је Новосађанима уопште сигуран пласман у плеј-оф.

- Пред нама је најлепши изазов, утакмица с Црвеном звездом, волим ту врсту притиска - рекао је голман Емил Роцков, најбољи појединац у редовима новосадске екипе у поразу од Напретка у Крушевцу. - Волим када смо отписани и потцењени и с великим еланом чекам дуел с лидером на табели. Уколико моји саиграчи и ја изађемо на мегдан Звезди решени да јој  се заједништвом и великим мотивом супротставимо, очекујем веома занимљив сусрет.

Црвена звезда игра одлично у овој сезони, далеко је одмакла свим ривалима и на путу да освоји титулу. Питали смо Роцкова на који начин Војводина може да се супротстави таквом ривалу,.

- Морамо да кренемо ка реализацији наше идеје у игри, јер добро знамо шта желимо. Истина је да у томе до сада нисмо имали пуно успеха и да нам неке ствари нису ни дозвољавале да то учинимо, али није на мени да се њима бавим. За просутим млеком не треба плакати, морамо се окренути оном што је испред нас и показати квалитет који несумњиво поседујемо. Рећи ћу толико да фудбал постаје екстремни спорт, када се у обзир узму температире, снег и стање у којем се терени широм Србије налазе. Уз то, свесни смо да немамо бесконачно пуно времена да се стилом наметнемо супарницима и већ од сутра, по мени, наилази право време да уђемо у серију победа, јер је то једини пут који нас води до остварења циљева које смо пред себе поставили.

Није добро уколико размишљамо пуно о адутима тима с којим одмеравамо снаге. То није пут којим треба да идемо. Убеђен сам да радимо добро и јако ми се допада рад тренера Столице и стручног штаба, јер стил којим желимо да играмо приличи Војводини

Звезда  игра добар и веома ефикасан фудбал, тренер Владан Милојевић има у екипи сачињену од веома добрих фудбалера и извесно је да је противничким одбранама, самим тим и новосадској, тешко да виде одакле им прети највећа опасност.

- Ако ме питате то кога бих издвојио у Звездином тиму и од чијег се учинка прибојавам, не плашим се никога! Поглед нам је усмерен једино ка нама самима и настојању да у свакој утакмици, без обзира на то с ким играмо, тежимо ка савршенству. Није добро уколико размишљамо пуно о адутима тима с којим одмеравамо снаге, јер то није пут којим треба да идемо. Убеђен сам да радимо добро и јако ми се допада рад тренера Столице и стручног штаба, јер стил којим желимо да играмо приличи Војводини. Добро се осећам и радујем се сваком новом тренингу и утакмици и то ће, сигуран сам, донети резултате који ће радовати наше навијаче.

Улога навијача могла би да буде од великог значаја за домаћина дербија.

- Волео бих да се сагледа шира слика, да се ствари посматрају објективно и да се на тај начин воли и подржава клуб за који се навија. Очекујем пуне трибине на “Карађорђу”, а надам се да ће међу гледаоцима бити више оних с црвено-белим обележјима Војводине - нагласио је Емил Роцков.

А. Предојевић

Улазнице у продаји

Улазнице за дерби Војводина - Црвена звезда су у продаји. Данас ће заинтересовани моћи да их купе, по цени од 500 динара (Запад) и 400 динара (Југ), у просторијама “Гигс тикса” у Париском магазину (Краља Александра 12) од 9 до 19.30 часова, као и на главној благајни стадиона од 12 до 18 часова (само за Запад).

Сутра ће се карте за западну трибину продавати на главној благајни “Карађорђа” од 13 до 18 часова, док ће се на билетарници на јужној трибини (код некадашњих тениских терена) наћи у продаји улазнице за Југ, такође од 13 до 18 часова. Карте за Север биће у продаји у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини и оне ће, по цени од 100 динара, моћи да се купе од 15 до 18 часова.

Улазнице за Исток неће се наћи слободној продаји, већ ће бити бесплатно подељене школама, учесницама пројекта “Један за све” - Лиге новосадских основних школа, а на овај сектор стадиона моћи ће да уђу и власници сезонских карата за Исток. Улазак на ову трибину биће омогућен само поред ресторана “Огњиште”.

За навијаче Црвене звезде предвиђена је искључиво јужна трибина, док ће симпатизери Војводине на располагању имати Север, Запад и Исток.

Немамо право на изговор

Терен у Крушевцу био је у веома лошем стању, а блато је онемогућавало иоле течнију игру. Ипак, Војводина је Напретку дозволила да постигне гол већ у 2. минуту и да у још неколико наврата његови нападачи сами излазе пред Роцкова.

- Нисмо били изненађени игром ривала, чак смо знали чему ће тежити - категоричан је Роцков. - Што је још горе, нисмо успели да наметнемо жељени и договорени стил фудбала и то нас је одвело у пораз. Недостајао нам је у одбрани Антић, који је један од наших дефанзивних ослонаца, а Саничанину и Радовановићу није природна позиција по боку на којој су морали да играју. Свеједно, немамо право да тражимо изговоре и морамо да се окренемо ка оном што нам наилази.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести