Емил Роцков: Рецепт за победу – што пре постићи гол

У последње четири утакмице најбоље фудбалске репрезентације Србије на клупи је седео и Емил Роцков, голман Војводине.
Ј. Грлић/ Емил Роцков, голман Војводине и репрезентативац Србије
Фото: Ј. Грлић/ Емил Роцков, голман Војводине и репрезентативац Србије

Квалитетне одбране у дужем временском периоду довеле су до тога да га селектор Љубиша Тумбаковић позове под националну заставу.Роцков је дебитовао за Србију у пријатељској утакмици с Парагвајем у Крушевцу.

- Позив селектора за мене представља нови и изузетан мотив. Имао сам током рада с државним тимом прилику да пуно научим о фудбалу, али и да боље спознам себе самог. У репрезентацији су играчи који долазе из различитих европских лига и могао сам да видим и препознам навике које су тамо стекли, односно начин на који тренирају. То ће ми, сигуран сам, пуно помоћи на мом даљем путу – рекао је Роцков.


Лалатовић: Неће нам бити лако

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић добро зна с каквим ривалом се његова екипа састаје у суботу. У ранијем периоду каријере водио је тим Напретка и добро познаје квалитет којим располаже.

- Пред нама је сусрет с одличном екипом, која има доброг тренера и играче. С неким од првотимаца Крушевљана сам радио док сам био тренер тог тима и управо због тога наглашавам да нас чека веома тешка утакмица. Осим Ђорђа Ђурића, који је болестан, могу да рачунам на све остале фудбалере и моћи ћу да изведем на терен тренутно најбољу поставу. Основни задатак биће нам да пружимо игру барем на нивоу оне којом смо савладали Мачву у Шапцу – казао је Лалатовић.


Врсни голман се прикључио саиграчима из Војводине и припремају се за суботњу утакмицу на на “Карађорђу” са Напретком.

- Стање нашег ума треба да постане такво да прихватимо чињеницу да је свака утакмица која нам следи тешка на свој начин и да морамо да се напнемо до максимума и покушамо да остваримо циљ. Уколико усвојимо такав став, односно да увек играмо без компромиса, задатак ће нам бити макар мало лакши. То важи и за утакмицу с Напретком, који је донекле променио играчки кадар у последње време, али не претерано. По мени, рецепт за победу је да што раније постигнемо гол и омогућимо сами себи услове за лакши наставак утакмице.

У новосадској спортској јавности, али не и само у њој, влада мишљење да Новосађани у овој сезони боље играју на страни него на свом терену.

- Не бих да правимо табу од тога и не свиђа ми се такво размишљање. Код куће играмо тако како играмо и јако је важно да научимо да не вагамо неке факторе, као што је стање травњака, ко суди утакмицу и имали ли, или нема повређених играча у противничком тиму. Једноставно, морамо да научимо да се посветимо размишљањима о нама самима, како да исправимо неке недостатке и да у сваком дуелу унапређујемо нашу игру.

У суботу ће Војводина бити у улози фаворита, самим тим што је другопласирани тим на табели Суперлиге. Навијачи се надају новим бодовима и наставку остваривања добрих резултата.

- И ја бих волео и, искрен да будем, очекујем нашу победу над Напретком. Време је и да трибине буду испуњеније него иначе, јер сам убеђен да смо досадашњим партијама нагнали гледаоце да се, да тако кажем - самопозову на трибине “Карађорђа”.

Утакмица Војводина - Напредак почиње у суботу у 18 часова, уз бесплатан улаз.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести