Енглеска после пенала до трећег места у Лиги нација

Фудбалска репрезентација Енглеске освојила је треће место у Лиги нација, пошто је у Гимараешу после извођења једанаестераца победила Швајцарску са 6:5. После регуларног дела и продужетака утакмица је завршена 0:0.
svajcarska engleska, fonet
Фото: Фонет/АП

Енглеска је имала више прилика, Хари Кејн је погодио пречку, а добре прилике пропустили су Деле Али и Рахим Стерлинг. Са друге стране, Гранит Џака био је непрецизан у тиму Швајцарске.

У 84. минуту гол за Енглеску постигао је Калум Вилсон, али је после прегледаног видео снимка судија поништио гол, пошто је процењено да је Вилсон фаулирао дефанзивца Швајцарске.

Стерлинг је имао две добре шансе у продужецима, од којих је у 117. минуту погодио пречку из слободног ударца. После продужетака није било голова, па су изведени пенали.

Фото: FoNet

Енглеска је повела голом Харија Мегвајера, а изједначио је Стивен Зубер. Ново вођство Енглеској донео је Рос Баркли, а изједначио је Гранит Џака. Гол за Енглеску затим је постигао Џејдон Санчо, а у тиму Швајцарске прецизан је био Мануел Аканџи. Стерлинг је затим био прецизан, као и Кевин Мбабу у тиму Швајцарске. Голман Енглеске Џордан Пикфорд постигао је пети гол, а изједначио је Фабијан Шар. Ерик Дајер био је прецизан за Енглеску, док је голман Пикфорд одбранио пенал Јосипу Дрмићу и донео победу свом тиму.

(Б92)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести