ЕП до 19: „Орлићи“ грешкама у пораз

Омладинска репрезентација Србије доживела је убедљив пораз у сусрету са вршањицима из Енглеске у другом колу шампионата Старог континета, али мора рећи да су „орлићи“  играли сасвим солидно у већем делу сусрета били су можда и бољи.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Али као и у првом мечу са Изреалом, наша одбрана је била изузетно несигурна, сва три гола примили смо после заиста великих грешака наших штопера, али ни голман Лукић се није најбоље сналазио. А што је интересантно имали смо лопту више у нашим ногама и имали више удараца према голу Кокса, али мисмо били прецизни.

Без обзира на пораз нисмо изгубили шансе да се нађемо у полуфиналу, зато нам је потребна убедљива победа у сусрету са Аустријом и пораз Израела у сусрету са изузетнио спремном  екипом Енглеске.

Већ на почетку меча имали смо лепу прилику, али је Лазетић отишао укосо и Енглези су успели да изблокирају његов шут. А у контри Енглези су повели, после доброг напада на десној страни десетак метара од нашег гола остао је сам Скарлет и лако приземним ударцем савладао нашег голмана Лукића.

 Рано примљен гол чинило се да није пореметио игру нашег тима, били смо бољи, нападали, али нисмо успели да пробијемо бедем Енглеза, који је деловао врло сигурно. Лазетић је још једном шутирао, али право у руке голмана Кокса. И онда у финишу првог дела сусрета примили смо и други погодак. Битенс – Житенс је лако преварио Крсмановића и онда упутио оштар центаршут на прву стативу. Наш голман је добро реаговао, али на његову несрећу лопту је одбио право на главу Скарлета, који је лежао на земљи и она је некако прешла гол линију.

Могли смо да смањимо резултат на почетку другог дела игре, Мотика је лепо избацио Милетића, а фудбалер Војводине је тукао са десетак метара искоса, али је промашио гол.  

У јеку најжешћих наших нашпада примили смо и трећи погодак. Погрешио је штопер Лековић, који је лопту додао најбољем играчу Енглеске Чуквуемеки, који је је преварио двојицу наших фудбалера и лако пласирао лопту у мрежу.

У финишу меча Мотика је могао постићи погодак, али као и остали наши играчи ни он није био прецизан, његов шут с десетак отишао је поред гола. А у надокнади Енглези су постигли још један погодак, стрелац је био Џејмисон након соло акције и шута по земљи.

 Г. Ковач

 Србија – Енглеска 0:4 (0:2)

БАНСКА БИСТРИЦА: Стадион ГМН арена , гледалаца 2.600, судија: Мортен Грог (Данска), стрелци: Скарлет у у 5.и 40.  Чуквуемека у 68. и Џемисон у 91. минуту. Жути картони : Ратков, Гргић (Србија),  Битенс – Житенс. Ироегбудам (Енглеска).

 СРБИЈА: Лукић -  Лакић, Илић, Лековић,  Крсмановић (Ајдар) -  Стаковић (Гргић), Петковић, Кнежевић (Јојић),- Милетић , Миладиновић (Мотика). Лазетић (Ратков).  

 ЕНГЛЕСКА:  Кокс – Нортон (Ојекоке),  Кунасах, Хамприс, Дојл – Ироегбуда (Девин), Чуквуемека – Скот, Битенс – Житенс (Рамзи),  Вале (Чемберс) – Скарлет(Џебисон).

Б група

 Енглеска – Србија 4:0

 Израел – Аустрија 4:2

1. Енглеска  2       2       0       0       6:0   6

2. Израел         2       1       1       0       6:4   4

3. Србија         2       0       1       1       2:6   1

4. Аустрија     2       0       0       2       2:6   0

 У последњем колу у суботу састају се: Енглеска – Израел, Србија – Аустрија (20)

 А група

 Италија – Словачка 1:0

Француска – Румунија 2:1

1. Француска       2       2       0       0       7:1   6

2. Италија         2       2       0       0       3:1   6

3. Румунија        2       0       0       2       2:4   0

4. Словачка   2       0       0       2       0:6   0

 У последњем колу у петак састају се: Италија – Француска, Словачка – Румунија (17.30) 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести