ЕП за младе фудбалере: Пораз и за крај

Данска – Србија 2:0 (1:0)  
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

ТРСТ: Стадион Неро Роко, гледалаца 4.500, судија: Кулбаков (Белорусија), стрелац: Брун Ларсен у 21. и Расмунсен у 51. минуту. Жути картони: Шапоњић, Лукић, Јовељић (Србија).

ДАНСКАИверсен 6 – Кристенсен 6, Соренсен 7, Расмунсен 7, Меле 6- Андерсен 7, Нелсон 6, Билинг 7- Скоу Олсен 6 (Тејлунд), Брун Ларсен 7, Драјер 6 (Скоу).

СРБИЈА:  Росић 6 – Терзић 6, Бабић 6, Машовић 6, Богосавац 5 – Ранђеловић 6, Рачић 7, Лукић 7 – Радоњић 6(Аџић), Златановић 6 , Шапоњић 6(Јовељић).  Измењени састав  наше младе репрезебтације без “звездице” одиграла је много бољи меч са Данском него на  прве две утакмице шампионата. Међутим, ни то није било довољно да стигнемо до првог бода, јер су „викинзи“ били знато ангажованији и конкретнији. Победа није одвела Данце у полуфинале, али ће зато играти бараж меч за одлзак на Олимпијске игре у Токио.

 Почели смо доста добро, на средини терена успели смо да парирамо екипи Данске, међутим “викинзи” су ипак повели у 21. нминуту, после лепе комбинације Брун Ларсен је са леве стране ушао у казнени простор и са десетак метара погодио супротан угао. Преко Шапоњића И Радоњића могли смо до поготка у првом делу, али нисмо имали среће. А на почетку другог дела меча, наша одбрана направила кардиналну грешку, после трајавог корнера Данаца, лопту је промашио Радоњић и Расмунсен је са неколико метара погодио празну мрежу.

А у финишу меча  показали смо да знамо да играмо фудбал, и са мало среће могли смо и постићи, погодак, најбољу прилику имао је Терзић, али је голман Ивересен успео да заустави његов шут и Лука Аџић који је у 86. минуту погодио пречку. Међутим, општи утисак се није променио „орлићи“ су разочарали игром, а најслабији су били они од којих смо очекивали највише: Јовић, Живковић, Миленковић и Радоњић. Наравно,  велику одговорност сноси и стручни штаб, који очигледно није био дорастао задатку, ни у једном сусрету нисмо одабрали праву тактику.

 Г. Ковач  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести