Европски дерби у Београду: Вечита прича број 155

БЕОГРАД :  Вечити дерби, 155. по реду, игра се вечерас на стадиону Рајко Митић у правом европском амбијенту после успеха Црвене звезде и Партизана на међународној сцени.
derbi zvezda partizan Tanjug Dimitrije Gol
Фото: Tanjug/ Dimitrije Gol

Први пут у историји ривали са Топчидерског брда играће заједно у групној фази Лиге Европе, што су остварили елиминацијом Краснодара и Видеотона, и то је најбоља могућа увертира за први судар ове сезоне два највећа српска клуба.

Црно-бели на "Маракану" стижу у улози државног шампиона, без пораза су на последњих пет међусобних дуела са Црвеном звездом која је тренутни лидер шампионата.

Тренер Црвене звезда Владан Милојевић свестан је колику емоцију и важност доносе вечити дербији и зато неће бранити својим играчима да у случају гола скидају дресове, па макар били кажњени жутим картоном.

"Никад им нећу то бранити против Партизана, нека сви поскидају дресове. За неку другу утакмицу можда хоћу, још данас имају ту могуцност", рекао је Милојевић.

Тренер Партизана Мирослав Ðукић најавио је офанзиву на "Маракани" и напад на победу.

"Дерби долази у добром моменту за српски фудбал после пласмана два тима у Лигу Европе. Надам се да ће бити прави европски дерби на терену, али и на трибинама. Доста смо се потрошили у Мадарској, немамо времена за опоравак, али не тражимо никакве изговоре, идемо да победимо великог ривала", поручио је Ðукић.

Време је за истински спектакл у Београду, да се поздраве фудбалери оба тима после успеха и пошаље права слика у Европу са једног од највећих дербија на Старом континенту.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се вечерас од 19 сати.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести