Европско првенство у футсалу: Србија циља полуфинале

Утакмицом између Словеније и Србије данас у Љубљани, уз учешће 12 репрезентација, почиње Европско првенство у футсалу.
futsal srbija, fss
Фото: ФСС

Титулу брани Шпанија, која је пре две године тријумфовала на шампионату у Бограду.

Репрезентације су подељене у четири групе по три селекције, а прве две из сваке групе иду у четвртфинале, када почиње  и нокаут фаза  такмичења. Биће то последње ЕП са 12 тимова, на следећем ће их бити 16. До сада су само три селекције освајале титуле: Шпанија седам пута, Русија (1999) и Италија (2003, 2014). Поред ове три репрезентације, међу фаворите се убрајају још Португал, у чијим редовима наступа без дилеме најбољи футсал играч света Рикардињо, а ту су још и Украјина која је је досада стигла до два финала. Од осталих може да изнеди Азербејџан, у чијим редовима има доста бразилских играча, а многи међу фаворите убрајају и јединог дебитанта Француску.

Наша репрезентација није у кругу првих фаворита, међутим, уз мало среће која им је недостајала пре две године у Београду, могла би и до  медаље. Проблем је што селектор Горан Иванчић у првом мечу са Словенијом не може да рачуна на два најбоља играча, капитена Марка Перића  и голмана  Миодрага Аксентијевића, који издржавају казну.


Састав

За нашу репрезентацију на првенству у Словенији играће - голмани: Миодраг Аксентијевић (Тјумен, Русија), Немања Момчиловић (Економац) и Јаков Вулић (Нова Пазова), играчи: Слободан Рајчевић, Денис Рамић, Марко Пршић, Никола Матијевић (Економац), Владимир Милосавац (Тврђава Интернационал), Марко Перић (Наполи, Италија), Младен Коцић (Тјумен, Русија), Стефан Ракић, Милош Симић (Информатика, Румунија),  Драган Томић (Банк оф Бејрут, Либан) и Марко Радовановић (Луејзи, Либан). 


„Сматрам да смо у последње време поставили неке нове стандарде у српском футсалу,  а убеђен сам да можемо још више да напредујемо. Циљ који смо себи поставили на почетку смо испунили, а то је пласман на Европско првенство. На жребу нисмо имали среће, али ми верујемо да можемо до добрих резултата. Имали смо доста проблема са повредама, међутим, успели смо да темпирамо форму и да, верујем, спремни дочекамо старт првенства. Генерално сам задовољан са овим што смо урадили до сада. Очекујем две тешке утакмице у групи, можда ће ова прва против Словеније бити и тежа“, рекао је селектор Иванчић. 

Иванчић не сумња да ће играчи пружити максимум.

„Не могу да прогнозирам резултат против Словеније, али мислим да наша искусна екипа може до повољног резултата, уз чињеницу да ће Словенија имати одређени притисак због домаћинства. Што се Италијана тиче, против њих ћемо бити комплетни, а и добро их познајемо. Верујем да можемо у четвртфинале“, оптимиста је стратег Србије.

Г. Ковач

Програм

Данас

Словенија – Србија             (18)

Русија – Пољска                (20.45)

Сутра

Португал – Румунија             (18)

Шпанија – Француска         (20.45) 

А група

Словенија

Италија

Србија 

Б група

Русија

Казахстан

Пољска

Ц група

Португал

Украјина

Румунија 

Д група

Шпанија

Азербајџан

Француска

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести