Езе израстао у јунака тимске игре

Резултатски, али и укупном игром и утиском који су оставили на стадиону Младости у Лучанима, фудбалери Војводине заслужили су сва три бода.
eze vosa
Фото: Винсент Езе, фото: Ј. Грлић

Потенцијално веома неугодно гостовање, захваљујући доброј припреми утакмице а онда и учинку сваког играча, Новосађани су претворили у лепу успомену и славили с убедљивих 3:0. Домаћин, слажу се извештачи, није имао шансу да заустави Вошу, у чијим редовима је блистао нападач Винсент Езе (23), стрелац два гола.

„Сви смо били разочарани после дербија с Црвеном звездом, посебно због суђења које нас је онемогућило да уложени напор у тој утакмици материјализујемо кроз освајање макар једног бода“, рекао је Нигеријац. „Не бих се бавио, међутим, начином дељења правде, осим утолико што ћу нагласити да је оно код нас изазвало фрустрацију. Потрудили смо се да све то оставимо иза себе и максимално смо се посветили сусрету с тимом Младости. Пресрећан сам што смо се с тешког гостовања вратили уз максимални учинак.“


Илија Столица: Бићемо све бољи

Илија Столица није у Лучанима могао да седи на клупи Војводине због казне, већ је утакмицу пратио с трибине. Наравно, био је веома задовољан због убедљиве победе, а још више због игре коју су његови ученици приказали.

„Први пут сам на овај начин пратио сусрет тима у којем сам шеф струке“,  уз осмех је констатовао Столица.

„Ипак, активно сам могао да учествујем у утакмици јер није било пуно публике. Веома сам задовољан реакцијом наших играча после изузетно тешког дуела, и у физичком и у психолошком смислу, у прошлом колу. Драго ми је што су момци награђени за оно што су приказали у сусрету с Лучанцима и што су на прави начин усмерили енергију и инат који је код њих постојао. Пресрећан сам због резултата, још више због игре и укупног утиска који смо оставили. Како време буде пролазило, бићемо све бољи и квалитетнији.“


Када је крајњи резултат изражен с три гола предности, без примљеног поготка, логичан је закључак да дуел и није био толико тежак.

„Знали смо да нас очекује незгодан противник, који је, уз то, успео да нам приђе на само три бода заостатка и запрети да угрози наш пласман у плеј-оф. Зато смо се изузетно добро припремили и потрудили да наплатимо незадовољство које нас је мучило од дербија. Доминирали смо и, заиста, није било то толико тешко гостовање колико смо очекивали. Наш тренер Илија Столица је јако добро анализирао игру Младости, уосталом то чини пред сваки сусрет, тако да смо од њега добили веома корисне информације које су нам омогућиле да одиграмо управо онако како смо и испланирали.“

Езе је постигао два гола и свој учинак учинио успешним и ефикасним. У пет наступа у дресу Војводине постигао је већ четири гола.

„Одушевљен сам том чињеницом и осећај је, да будем искрен - јако добар. Нови сам играч у клубу и то ми пуно значи, али постизање голова и јесте мој посао као нападача. Трудим се да реализујем сваку прилику у којој се нађем, мада ми то некад успева, а понекад утакмица оде у другом смеру и немам толико успеха. Надам се да ће и у наредним сусретима бити прилика да направим салто којим најчешће прослављам тренутак када савладам противничког голмана.“


У среду бесплатан улазак

У Војводини су решили да лепим гестом захвале навијачима за сјајну подршку коју су им пружили у дербију с Црвеном звездом. Због тога ће улазак на трибине стадиона “Карађорђе” за сутрашњу утакмицу четвртфинала Купа с Младости из Лучана бити бесплатан. Заинтересовани гледаоци улазнице за Запад и Исток моћи ће да преузму на главној благајни сат пре почетка утакмице, док ће се карте за Север делити у просторијама навијачке групе Фирма. Почетак дуела Војводина - Младост заказан је за 17 часова.


У среду Новосађани ће поново одмерити снаге с екипом Младости, овог пута у такмичењу за Куп Србије. Тај сусрет играће се на стадиону “Карађорђе”.

„Неће нам бити лако, јер је веома тешко истог ривала два пута победити у само четири дана. Најважније ће бити да у утакмицу уђемо с позитивним ставом, јер би нас тријумф одвео међу четири најбоље екипе у Купу. То ће нам отворити прилику да европску визу потражимо и кроз ово такмичење, мада нико нема право да Војводину отписује ни у финишу првог дела првенства, односно у плеј-офу.“

Утисак је да су саиграчи скромног момка из Нигерије јако добро прихватили, а навијачи Воше постају све свеснији чињенице да је клуб довео одличног нападача.

„Када си нов у једној средини, пуно тога на путу ка твом успеху зависи од тога како ће саиграчи да те прихвате. Момци су перфектни од првог момента од када сам стигао у Нови Сад и њихов позитиван став према мени могао сам и могу да осетим на сваком тренингу и утакмици. Из сусрета у сусрет растемо као екипа, осећа се напредак у нашој игри и на добром смо путу ка циљевима које имамо“, нагласио је Винсент Езе, младић који све више доказује да представља истинско појачање за новосадске црвено-беле.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести