Фалћинели и званично у Звезди

БЕОГРАД: Италијански нападач Дијего Фалћинели ново је појачање ФК Црвена звезда, у коју је стигао на једногодишњу позајмицу са правом откупа из Болоње.
e
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштено на сајту клуба, нападача на стадиону "Рајко Митић" дочекао је тренер Дејан Станковић и пожелео му добродошлицу, као и много голова у црвено-белом дресу.

"Било је узбудљиво последњих пар дана када сам чуо да ме Звезда тражи. Напето, али у позитивном смислу. Драго ми је што сам ту и поносан сам што ћу моћи да браним боје великог клуба као што је Црвена звезда", рекао је Фалћинели по доласку настадион.

Дијего Фалћинели је рођен 26. јуна 1991. године у општини Марсцијано, која се налази недалеко од Перуђе.

Италијански нападач је јуниорски стаж провео у нижелигашу Понтевекију, али је као кадет стигао у Интер у ком се задржао годину дана.

Упркос томе што је одиграо један пријатељски меч за сениорски тим италијанског великана, вратио се у клуб у ком је поникао и одиграо прву сениорску сезону као седамнаестогодишњак.

Потом је уследио трансфер у Сасуоло, па одлазак у Фолињо и онда повратак у Сасуоло у ком је провео читавих седам година, али шансу у тиму је дочекао тек после низа позајмица.

Прво је отишао у Јуве Стабију, па у Ланцијано, али је најзапаженији био у Перуђи (42 утакмице и 15 голова, Серија Б) и Кротонеу (34 утакмице, 13 голова, Серија А).

У Сасуолу је за сво то време одиграо 63 меча и постигао шест погодака, да би потом појачао Болоњу, а прошлу сезону је провео у Перуђи, где је на 27 утакмица, три пута био стрелац.

Званично представљање Фалћинелија биће одржано данас од 12 сати у Медија центру стадиона "Рајко Митић".

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести