ФИФА клупско СП: Ал Аин избацио Ривер на пенале (видео)

У првом мечу полуфинала Светског првенства за клубове шампион Ујединњених Арапских Емирата Ал Аин победио је аргентинску Ривер плату 5:4 после пенала (2:2, 1:2).
Al Ain River Plata/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП

Ал Аин је повео са 1:0 после корнера са леве стране извео је Барман, Швеђанин Берг је закачио лопту, она је Арманију прошла кроз ноге и завршила у мрежи.

Шампион Јужне Америке је у 11. минуту изједначио. Прво је Прато шутирао са пет метара, али је голман Еиса одбранио, лопта је поново стигла до Прата који је пронашао Бореа а овај је погодио за 1:1. Колумбијац је у продору са десне стране постигао други гол и Ривер је повео са 2:1.

Домаћин је до изједначења стигао у 51. минуту када је Каио добио сјајну лопту од левог бека, прошао је свог чувара, шутирао у ближи угао и погодио за 2:2.

У продужецима по једна шанса са обе стране. Прво је Ривер запретио у 108. минуту преко Пиноле, али је лопта отишла поред гола, да би у 118. минуту слободан ударац извео сјајно Ахмад, а одбрано Армани. Приступило се извођењу пенала.

Сви извођачи били су прецизни до последње серије када је за Ал Аин погодио Ал Џабери, а Перезу је Еиса одбрано шут за велико славље на ‘Хазан Зајед’ стадиону.

Ал Аин у финалу чека бољег из дуела Реал Мадрида и Кашиме Антлерс који се игра 19. децембра од 17.30.

М. К.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести