ФИФА покренула поступак против "орлова" – спорна застава у свлачионици

БЕОГРАД/ДОХА: Светска кућа фудбала (ФИФА) покренула је дисциплинарни поступак против Србије, преноси "Ројтерс".
f
Фото: Printscreen/Twitter

Орлови су у четвртак одиграли први меч на Светском првенству у Катару. На старту такмичења у групи Г изгубили су од Бразила са 2:0.

После утакмице на друштвеним мрежама се појавила фотографија из свлачионице Србије, на којој се види окачена застава са сликом Косова и натписом "Нема предаје".

На друштвеним мрежама се појавила фотографија на којој се види Косово и Метохија са заставом Србије уз поруку "Нема предаје".

Тражено је од ФИФА да се због ове заставе реагује, а то се управо и десило.

Случај је отворен на основу 11. члана правилника ФИФА и члана четири правилника на Светском првенству, а који се баве увредљивим гестовима, знаковима и речима, као и коришћењем спортских догађаја за промоцију ствари које нису у везу са тим. За сада није познато када ће и каква бити одлука управљајућег тела.

У суботу током дана су страни медији пренели да је ФИФА покренула истрагу против Србије, те да наш тим чека казна. Није познато на који начин бисмо били кажњени, те нам остаје само да чекамо и видимо како ће се ситуација даље развијати.

Фото: Printscreen/Twitter
Ivan
26.11.2022 • 21:33
A zastava velike albanije moze... To nije kaznjivo... Ovde nema niceg spornog
Анонимни
26.11.2022 • 23:05
ВД председник ће им објаснити . Убедиће их да се фудбал игра транспарентима . Ако не разумеју , показаће им то када се врати и оде у Приштину (са све Транспарентом)
EUR/RSD 117.3253
Најновије вести