Филип Младеновић: Рано је за повратак у српски фудбал

БЕЛЕК: Бивши фудбалер Црвене звезде Филип Младеновић, сада члан пољске Лехије, изјавио је да му је драго што је Звезда опет моћна, али да се летос није вратио у клуб јер није спреман за повратак у Србију.
f
Фото: Youtube Printscreen

"Са људима из клуба сам отворено разговарао, као и увек и рекао да нисам спреман за повратак у Србију. Драго ми је због Црвене звезде, да се вратила где јој је место. Супер је да сваке године игра Лигу шампиона", рекао је искусни леви бек новинарима у Белеку, где је са клубом на припремама као и Црвена звезда.

Како је навео, сада нема у плану да се враћ у Србију, српски фудбал, да са Лехијом има уговор до лета и да ће после тога видети.

"Једноставно, мислим да могу да направим још нешто више у Европи. Било је и успона и падова. Нисам имао у каријери средњи ниво. Или сам био топ или катастрофа", прокоментарисао је своју каријеру и додао да је јасно да је Звезда сада другачији клуб у односу на време када је носио црвено бели дрес.

"Моја генерација је играла у најтежим условима, била је велика беспарица", подсетио је Младеновић.

Како истиче, долазак у Лехију испоставио се као добар потез.

"Прошле сезоне смо узели Куп Пољске. Надали смо се потајно титули, али смо пали у плеј-офу. Пре тога у Стандарду годину и по дана нисам играо фудбал, али сам се вратио и то је најважније. Дошао сам и до репрезентације, презадовољан сам, дајем све од себе да бих тамо био. Велика част за мене је бити у националном тиму. То је неки знак да радим добро и подстрек да наставим. И за клуб је јако важно што играм у репрезентацији", рекао је Младеновић.

Упитан да ли у марту Србија може до победе у Ослу, у баражу Лиге нација, каже да не воли да прича унапред.

"Норвежани су јаки, али смо и ми. То немојте никад да заборавите. На мени је да играм добро, да бих био ту и одржао статус репрезентативца. Све је отворено", поручио је Младеновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести