Финале Лиге шампиона: Реал или Ливерпул, Анћелоти или Клоп

ПАРИЗ: Финале Лиге шампиона између фудбалера Реал Мадрида и Ливерпула игра се вечерас од 21 сат на стадиону "Француска" у Паризу, а цео свет са нестрпљењем очекује одговор на питање ко је тренутно најбољи на Старом континенту.
š
Фото: Youtube Printscreen

Са једне стране Мадриђани са рекордних 13 титула, предвођени Каримом Бенземом и невероватним путем до финала - три чудесна преокрета против ПСЖ-а, Челсија и Манчестер Ситија, а са друге Ливерпул, који упркос губитку титуле у Премијер лиги, можда важи и за благог фаворита.

"У финалу може свашта да се деси. Морамо да будемо спремни на све. Постоје ствари које не можете контролисати. Имали смо довољно времена да се припремимо и финале дочекујемо спремни", рекао је на званичној конференцији за медије тренер Реала Карло Анћелоти.

Италијански стручњак пети пут предводићу екипу у финалу, у претходна четири два пута је славио са Миланом и једном са Реалом, а изгубио је само у култном мечу Милан - Ливерпул у Истанбулу после предности од 3:0 на полувремену.

"Знам да чудно звучи, али мислим да је моја екипа најбоље одиграла баш у том финалу које сам изгубио", истакао је Анћелоти.

Реал је у нестварној сериј од седам узастопних победа у финалима, која је започета још 1998. године поготком Предрага Мијатовића против Јувентуса у Амстердаму.

Последње финале добили су баш против Ливерпула, 2018. године у Кијеву, 3:1.

"Верујем да смо много научили из те утакмице, да смо сазрели. Много смо од тада порасли као тим. Спремам ли изненађење? Не, када бих мојим играчима пред овај меч покушао да представим нешто ново, помислили би да сам нервозан, а заиста нисам", изјавио је Клоп, који је после тог пораза, већ наредне сезоне, донео Ливерпулу шести трофеј у историји победом против Тотенхема у финалу 2:0.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести