Објављени резултати обдукције: Астори умро од срчаног удара

ПАДОВА, ФИРЕНЦА, КАЉАРИ: Италијанске власти објавиле су прве резултате обдукције тела Давида Асторија, који је преминуо у недељу ујутро пред утакмицу између Удинезеа и његове Фиорентине.
Astori Davide/EPA
Фото: EPA/Astori Davide

Иако је главни тужилац у Удинама, како уобичајна процедура и налаже, покренуо истрагу за могуће убиство из нехата против непознатог починиоца, стручњаци на универзитету у Падови закључили су да је Астори преминуо природном смрћу.

Узрок је готово сигурно отказивање срца, а детаљи ће бити познати након додатне хистолошке анализе која може да траје и до два месеца.

Асторијево тело је враћено породици, а сахрана ће бити одржана у четвртак у Фиренци.

Фиорентина и Каљари повукли дрес са бројем 13 

Италијански прволигаши Фиорентина и Каљари одлучили су данас да повуку дрес са бројем 13 који је у тим клубовима носио преминули фудбалер Давиде Астори.

Након што је у недељу Астори у сну преминуо у 31. години два клуба где је оставио дубок траг, играјући шест година за Каљари, а три за Фиорентину, донели су одлуку да као почаст повуку "тринаестицу" из употребе.

Фиорентина је обавила да је "љубичасти дрес са бројем 13 само за Асторија", а Каљари да таквим потезом "остаје сећање на њега".

Поред клуба из Тоскане и Сардиније, бивши италијански репрезентативац био је члан Пицигетонеа, Кремонезеа и Роме.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести