ФК БЕЧЕЈ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ Задржан костур тима

После стицања играчког искуства у пет земаља и тренерског у Немачкој, млади тренер Зоран Левнаић је стигао у мирни Бечеј, где ће покушати да стечено знање и искуство пренесе бечејским фудбалерима.
В. Јанков: Тренер Левнаић у разговру са играчима на првом тренингу Бечејаца
Фото: В. Јанков: Тренер Левнаић у разговру са играчима на првом тренингу Бечејаца

- Радујем се што сам дошао у клуб дуге и успешне традиције. Верујем да имам шта да пружим српском фудбалу. Бечеј је оптималан клуб за младог тренера и играче. Очекујем да ћу оправдати поверење клупског руководства и навијача и заједно са играчима учинити све да се клуб врати на старе стазе успеха. Неће бити лако, али уз додатни труд и вредан рад на тренинзима верујем да ћемо успети у намери - рекао је нови кормилар бечејског брода Зоран Левнаић.  Бечејци ће ускоро одржаћети и Скупштину клуба и изабрати новог председника јер је Недељко Васић поднео оставку. Међутим, мора се рећи да је уз помоћ локалне самоуправе и првог човека општине др Вука Радојевића  затворена финансијска конструкција за нову сезону и да проблема неће бити.

Спортски директор Милош Андрић је од почетка прелазног рока активан и рапортирао је тренутно стање.

- Најважније је да смо задржали костур тима. Отишли су голман Миљан Дринчић, штопер Игор Татић, креатор игре Итан Дервиши и крилни нападач Никола Тедић. Вратили су су у матичну средину Владан Воргучин и Жарко Кобиљски, на проби је седам-осам, углавном, бонус играча. Определили смо се за млађе играче, јер ће у новој сезони у стартној постави, по новим правилима, бити три бонус играча, па желимо да у том сегменту будемо квалитетно попуњени - ојаснио је Милош Андрић откуд много голобрадих на првом тренингу.

Укупно 23 играча је радило са тренером Зораном Левнаићем и тројица голмана са Милошем Андрићем, чија је клупска обавеза, поред функције спортског директора и рад с голманима.

- Најважније је дасмо задржали костур екипе из минуле сезоне, а повратници Воргучин и Кобиљски ће се лако уклопити. Битно је да смо сви здрави, да нас током припрема мимоиђу повреде и онда ће све бити лакше - укључио се у разговор првог дана рада капитен Илија Тутњевич.

Наредних дана ће стручни тандем Андрић – Левнаић направити план играња контролних утакмица, како би сви кандидати имали прилику да покажу колико могу.                                       

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести