ФК Индекс: Љубиша Вукеља уместо Васе Орловића

Фудбалски клуб Индекс из Новог Сада први део првенства у Војвођанској лиги Југ завршио је на 7. месту са освојених 28 бодова.
Popin (Indeks)/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Са једне од ранијих утакмица ФК Индекс

Забележио је осам победа, има четири нерешена меча и пет пораза, уз гол разлику 31:20.

Студенти раде већ четврту недељу а одиграли су две пријатељске утакмице: савладали су Слогу из Темерина са 1:0 и без голова је било у Сремској Каменици против Фрушкогорца. У плану је одигравање још неколико утакмица до почетка првенства. Из клуба су отишли: Веселин Губеринић и Ђорђе Целин, а дошли су Аљоша Зорић (Бачки Петровац), Лазар Каурин (Спартак Суботица), Небојша Поповић (Хајдук Кула), Стефан Адамек (Црвена звезда Нови Сад) и неколико играча из омладинског погона.

Спортски директор клуба Радивоје Кнежевић оценио је успешним полусезону обзиром на невоље које су задесиле тим негде око средине такмичења:

„Генерално ушли смо у кризу резултата након одличног старта, што је била последица повреда и терена, познато је да немамо помоћни терен, а на овом ради чак осам селекција. Имали смо екипу која игра фудбал и надиграва се, али реално смо могли и који бод више, но добро је обзиром да смо повратници у Војвођанску лигу. Циљ је био да што више момака из подмлатка игра, генерације од 2001-2003. годишта. На крају смо се ипак стабилизовали резултатски, истакао је Кнежевић.

Индекс има нешто тежи распоред у наставку, а познато је да многе екипе крену од пролећа да се ваде бодовно за пропусте с почетка сезоне. Тренера Васу Орловића који остаје у клубу да ради са млађим категоријама, заменио је Љубиша Вукеља:

„Наш циљ је опстанак у лиги и промоција младих играча. Доста екипа испада из лиге и биће тешко до краја. Имамо тежи распоред и већ на почетку дуел са Новим Садом, који претендује на виши ранг. На Ђачком терену се добро ради и мислим да ћемо свима да се супротставимо на прави начин”, додао је спортски директор Кнежевић.    

Један од најбољих у тиму био је одлични штопер Момчило Вуковић:

„Почетком сезоне сам презадовољан, све је ишло по плану и низали смо победе, а у другом делу почеле су повреде играча које су реметиле ток добрих резултата који смо направили. Атмосфера је била добра међу играчима, тако да смо крај ипак поправили, рекао је Вуковић.

Индекс тренира већ четири недеље, а нови тренер улива наду:

„Подмлађени смо на тренинзима, прикључено нам је неколико омладинаца тако да  смо попуњени. Иако је тренер Вукеља до јуче био наш саиграч, сви га поштују и верујем да ће за Индекс ово бити мирно пролеће, истакао је Вуковић.

М. Ковачевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести