ФК Партизан апеловао на навијаче: Без политичких песама...

БЕОГРАД: у трећем колу квалификација за Лигу Европе, апеловао је на навијаче да не певају, не рецитују и не исписују речи песмама или пароле које су политичке или садрже у себи мржњу и позивају на насиље.
Front navijači Partizana/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Фронт навијачи Партизана

"На редовном организационом састанку који фудбалски клубови имају пре сваке европске утакмице у присуству изасланика Европске куце фудбала, ФК Партизан је упозорен да УЕФА има сазнања да је обичај да се на утакмицама коју црно-бели играју са турским клубовима пева песма за коју сматрају да је расистичка. Турска полиција је упозорила МУП Републике Србије и УЕФА као и представнике највиших државних органа наше земље, тражеци да се у случају да се та песма цује на трибинама стадиона Партизан примени УЕФА процедура у три корака за расистицке испаде. Посебно је истакнуто да на мечевима под окриљем УЕФА нема места политици", стоји у саопштењу клуба из Хумске и додаје се:

"Молимо све навијаче Партизана, као и симпатизере клуба да пре, током и након утакмице на стадиону Партизана не певају, не рецитују и не исписују реци песмама или парола које су политицке или садрже у себи мржњу и позивају на насиље ( закољи, убиј, смрт, мрзим, балије….) као и све оно што може увредити групу или појединца који је актер или присутан као посетилац једног фудбалског догађаја".

Наводи се и да се ФК Партизан већ три године налази под условном казном и сваки инцидент таквог типа на стадиону неће довести само до плаћања велике новћане казне или играњем пред празним трибинама, већ и могућим избацивањем клуба из даљих европских такмичења.

"Апелујемо на све навијаче који це вецерас бити на стадиону да због ригорозних правила УЕФА и поменуте условне казне поштују све процедуре везане за улаз на стадион, да не седе или стоје на огради, да не закрчују пролазе на трибинама, да не убацују предмете на терен и испуштају крике које асоцирају на поједине животиње. Непоштовање реда и било које од наведених ставки може довести до драконских мера по наш клуб сада када резултатима, жељом и мотивом можемо да се изборимо за место под Европским фудбалским небом! Будимо јединствени само у једном, да Партизан вечерас победи!", стоји у саопштењу Партизана.

Меч између фудбалера Партизана и Малатије игра се вечерас од 21 сат.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести