ФК ТСЦ: Јосип Чалушић први новајлија

Штопер Јосип Чалушић (1993) прво је појачање екипе ТСЦ-а у летњем прелазном року. Он је потписао уговор на две године, а у Бачку Тополу је стигао из словеначког Цеља.
ФК ТСЦ/ С промоције Чалушића у Бачкој Тополи
Фото: ФК ТСЦ/ С промоције Чалушића у Бачкој Тополи

Чалушић је истакао да први пут долази у Србију као фудбалер и да не познаје најбоље нашу Суперлигу, али да је упознат с квалитетима клуба у који је дошао.

- Задовољан сам што сам потписао за ТСЦ - нагласио је Јосип Чалушић. - Хвала управи клуба што је препознала мој квалитет и довела ме, а искрено се надам да ћу оправдати очекивања. Прошао сам читаву Динамову школу, играо сам за тај клуб, као и за словеначко Цеље. Радујем се почетку нове сезоне у овако професионалној екипи и надам се добрим играма у домаћој конкуренцији, као и у квалификацијама за Европу, јер ми је јасно да је то највећи циљ ТСЦ-а.

Спортски директор ТСЦ-а Мирко Јовановић је подсетио да клуб из Бачке Тополе пред крај сезоне није продужио уговоре с тројицом заслужних играча - Скопљаком, Тумбасевићем и Дуроњићем. Свој тројици се захвалио на свему што су учинили за екипу и пожелео им све најбоље у наставку каријера.

- Довели смо Јосипа Чалушића, за којег знамо да је и он имао велику жељу да дође у ТСЦ, без обзира на друге понуде које су биле чак финансијски и издашније. За наш клуб то је велика ствар, јер схватамо да смо препознати у региону као  средина у којој играчи имају прилику да се развијају - истакао је Јовановић.

Јовановић је додао да ће сигурно бити још новина у екипи ТСЦ-а.

- Правићемо мање измене у играчком кадру, јер морамо да доведемо још неколико младих играча, како бисмо појачали конкуренцију код бонуса - подвукао је Јовановић.

ТСЦ почиње  припреме 15. јуна, а већ 25. јуна екипа иде на десет дана на Блед у Словенију, где ће одиграти и три контролне утакмице.

С. Стоиљковић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести