ФК Ветерник: Мирић председник, Крсмановић тренер

Иза бившег фудбалског друголигаша Ветерника је сезона за заборав обзиром да је клуб испао у пети степен такмичења и од наредне сезоне ће се такмичити у Новосадској лиги.
Владимир Мирић и Тихомир Крсмановић
Фото: Владимир Мирић и Тихомир Крсмановић

Управа, на челу са председником Андром  Адамовићем и потпредседником Војом Степановићем, је на недавно одржаној Скупштини поднела оставку.Одато је признање бившој управи на у периоду док је водила клуб, а делегати су једногласно за новог председника именовали Владимира Мирића.  

– Као старом  Ветерничанину предамном је деликатан задатак да клуб који је међу осталима основао и мој отац покушам у кратком периоду да стабилизујем и у догледно време вратим на стазе успех. У наредном периоду објавићу и имена чланова управног одбора, који ће свим снагама и средствима стати уз клуб-  са великом дозом оптимизма рекао је Мирић.                                   

Нови председник је већ повукао одређене потезе.   

– За тренера, од неколико кандидата са којима смо обавили разговоре, изабрали смо Тихомира Крсмановића. Успешан је био као играч у многим клубовима,а исказао се и у тренерском послу у Ветернику, Југовићу, Хајдуку из Чуруга и ЖСК. Верујемо да ћемо добро сарађивати и ићи ка жељеном циљу – нада се Мирић.

Крсмановић је почаствован што је добио прилику да поново ради у клубу за кога га вежу успеси.                                                                                                        

– Драго ми је што сам међу неколико колега добио прилику да радим у Ветернику. Од првог разговора допала ми се фудбалска прича и амбиције па сам без оклевања прихватио позив. Већ смо обавили  разговоре око играчког кадра са којим би добро  припремљени, у заиста квалитетним условима које имамо,  покушали да се вратимо у Војвођанску лигу. Пристанак да помогну дали су  Чичић, Дашић, Чалија, Стакић, Томић,Ђурић, Купрешки, Китић, Филиповић, уз млади, надолазећи талас могли бисмо да сачиномо екипу способну да се са осталим ривалима равноправно ухватимо у коштац у трци за висок пласман – најавио је Крсмановић.

Прозивку за нову сезону Крсмановић ће обавити  16. јула.

М. По.  

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести