ФК Вој­во­ди­на из Бач­ког Гра­ди­шта обе­ле­жила 110. ро­ђен­дан

Фуд­ба­ле­ри Вој­во­ди­не из Бач­ког Гра­ди­шта обе­ле­жи­ли су 110 го­ди­на од ка­ко се у том се­лу игра фуд­бал.
с
Фото: ФК Војводина Бачко Градиште/Илија Ердељан овог пролећа дао 8 голова

Сла­вље ни­је по­ква­рио ни по­раз (2:3) не­ко­ли­ко да­на пре све­ча­но­сти, до­жи­вљен у Бач­ком Пе­тров­цу, од еки­пе Мла­до­сти.

- Ка­ко да на по­ква­ри све­ча­ност, ка­да смо би­ли ак­те­ри до­бре утак­ми­це с ко­рект­ним ри­ва­лом, у ко­јој је ви­ђе­но пет го­ло­ва. Стре­лац је два пу­та био наш Или­ја Ер­де­љан, чи­ме је сти­гао до гол­ге­тер­ске „ко­те 8“ - ре­као је се­кре­тар Во­ше Ра­до­мир Ра­ко­вић, ко­ји је до­дао: - Же­ле­ли смо да на ро­ђен­дан уго­сти­мо ОФК Бе­о­град, али "ро­ман­ти­ча­ри" су има­ли ре­дов­но ко­ло, а бо­ре се за по­вра­так у Пр­ву ли­гу Ср­би­је. Оста­ви­ли смо све за крај се­зо­не, ка­да ће­мо, Бо­же здра­вља, про­сла­ви­ти њи­хов по­вра­так у пр­во­ли­га­шку кон­ку­рен­ци­ју, а ми оп­ста­нак у Вој­во­ђан­ској ли­ги. Не­ће нам би­ти ла­ко, јер нам прад­сто­је све те­жи ри­ва­ли, али бо­ри­ће­мо се. У На­да­љу, про­тив на­шег нај­ста­ри­јег клу­ба Бач­ке 1901 из Су­бо­ти­це, због на­го­ми­ла­ва­ња жу­тих кар­то­на тре­нер Ра­јић не­ће мо­ћи да ра­чу­на на Про­да­но­ва, али се у тим вра­ћа ка­пи­тан Пе­лен­гић.

Во­љом жре­ба, Гра­ди­штан­ци ће и на­ред­ну утак­ми­цу игра­ти пред сво­јим на­ви­ја­чи­ма и уго­сти­ће Сло­гу из Чо­но­пље. По­том им сле­ди го­сто­ва­ње у Бај­ши, па до­ма­ћин­ство ли­де­ру Брат­ству из При­гре­ви­це, пу­то­ва­ње у Вр­бас, до­че­ки­ва­ње Сен­те и, у по­след­њем ко­лу, го­сто­ва­ње у Зма­је­ву еки­пи Оби­ли­ћа. Рас­по­ред је за­и­ста те­жак, али на му­ци се по­зна­ју ју­на­ци.                                    

В. Јан­ков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести