ФК ВОЈВОДИНА  Данас последњи тест с Горицом

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Приближава се крај припрема фудбалера Војводине у Словенији и остало је да црвено-бели данас преподне одраде још један тренинг, а поподне одиграју четврту, последњу тест утакмицу са словеначким друголигашем Горицом.
Nemanja Milojević, Nikola Drinčić i Bojan Matić na treningu Foto: A. Predojević
Фото: Немања Милојевић, Никола Дринчић и Бојан Матић на тренингу Фото: А. Предојевић

(Од нашег специјалног извештача)

Дуел који почиње у 18 часова одржаће се на стадиону у Брежицама, а већ сутра , у раним јутарњим сатима, новосадској експедицији следи повратак у Нови Сад.

Јуче преподне играчи су били слободни и очигледно је да је стручни штаб, на челу с тренером Ненадом Лалатовићем, решио да спусти ниво оптерећења и лагано почне да уводи екипу у такмичарски ритам.

- Одрадили смо све оно што је било планирано током боравка у Словенији и данас ћемо, на утакмици с Горицом, моћи да видимо на чему то још треба додатно да инсистирамо на тренинзима до почетка Суперлиге, односно до првенствене премијере с Мачвом – рекао је Драган Шарац, помоћни тренер Воше.

Од повреде се током протеклих дана скоро потпуно опоравио Никола Васиљевић, који је у Термама Чатеж тренирао под контролом кондиционог тренера Саше Семередија, али одвојено од екипе, због дисторзије скочног зглоба.


Марковић дефинитивно отпао

Били су Новосађани на добром путу да реше позицију задњег везног фудбалера, пошто им се на припремама у Термама Чатеж прикључио 25-годишњи Вања Марковић. Међутим, овај играч одрадио је само један тренинг с екипом, осетио бол у колену и онда, на властито инсистирање, отпутовао у Пољску на преглед код свог лекара. Иако му је било сугерисано да ће му Војводина обезбедити преглед и мишљење стручњака, Марковић то није уважио и остао је изричит у науму да оде у Краков. То уједно значи и да се у новосадском суперлигашу више на њега не рачуна, односно да уговор који је био припремљен неће бити потписан, а да ће новосадски клуб наставити да трага за адекватним решењем за место дефанзивног везњака.


- Нога ми је све боље, оток је спласнуо и надам се да ћу данас моћи да тренирам заједно са саиграчима – уверава Васиљевић. – Наравно, све ће зависити од мишљења доктора Чолаковића, односно од његове процене да ли могу да издржим напоре. Радио сам у доста јаком темпу минулих дана и убеђен сам да могу да се прикључим остатку екипе.

За очекивати је да ће Ненад Лалатовић на мегдан тиму из Нове Горице извести састав који је најближи томе да почне и утакмицу са Шапчанима у првом колу Суперлиге Србије. Прва постава одиграће 60 или 70 минута, а у преосталом времену шансу ће добити и остали играчи. Иако то није толико важно, Новосађани ће сигурно желети да остваре максимални учинак у Словенији, односно да, после Брежица (8:1), Триглава из Крања (3:2) и екипе Кршког (1:0), савладају и дојучерашњег прволигаша ове земље, тим Горице.

За то време, у Новом Саду тренира и Миодраг Гемовић, крилни фудбалер који је овог лета стигао из Мачве, али због обавеза приватне природе није могао с екипом да дође у Словенију. С њим ради тренер Немања Кртолица, а вежба и с играчима Кабела и очекује се да ће се, по повратку саиграча, прикључити тренинзима с црвено-белом екипом. Како је прелазни рок у пуном замаху, није искључена ни могућност да још неки новајлија стигне у редове „Старе даме“, а то ће зависити од процене шефа струке Лалатовића и спортског директора Николе Лазетића. У фокусу је место задњег везног играча и остаје да се види да ли ће Воша пронаћи играча профила какав јој је потребан.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести