ФК Војводина: Кривокапић и Васиљевић воде екипу

Дан после потреса који је изазвала оставка досадашњег шефа стручног штаба Драгомира Окуке фудбалери Војводине одрадили су тренинг у ФЦ “Вујадин Бошков”.
Krivokapic Radovan/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Пре тога, у друштву спортског директора Саше Дракулића, Окука је дошао и поздравио се с играчима и људима из клуба. Тренингом је руководио Радован Кривокапић (40), уз асистенцију Зорана Васиљевића, до јуче најбли Окукин сарадник, за ког је сада већ бивши тренер ургирао да настави са започетим послом. За викенд Новосађане очекује утакмица с Радом у Београду, тако да времена за губљење нема,екипа мора што спремније да дочека гостовање на Бањици.

- Наставили смо с радом по програму Драгомира Окуке, а ја сам потврдио челницима, ту мислим на директора Дарка Јевтића и спортског директора Сашу Дракулића, да имам знање и жељу да водим тим и добио сам од њих подршку - рекао је Кривокапић. - Свестан сам да ће дужина мог трајања на клупи, пре свега, зависити од резултата које будемо остваривали и, пред сам тренинг, обавио сам разговор с првотимцима. Рекао сам им том приликом да никоме није лако после оваквих, стресних догађаја, додајући да од њих тражим максимално поштовање према клубу и свим тренерима, односно да захтевам да не дозволе себи да у том односу пређу замишљену линију. У раду Кривокапићу и Васиљевићу асистираће Ненад Кртолица, кондициони стручњак Александар Јанковић и тренер голмана Милан Јованић.

Млади стручњак је нагласио да до краја јесење трке за бодове, упркос свему, црвено-бели могу доста да ураде.

- Нагласио сам да верујем у то да можемо да победимо у све четири преостале утакмице (Раду и Бачкој гостују, Мачви и Пролетеру домаћинују), али само под условом да играчи неке ствари преломе у својим главама. Иако смо затечени развојем ситуације, морамо да идемо даље и да се што боље припремимо пред сусрете који су пред нама. Недавно сам, пред дуел са Земуном, рекао да свака промена на клупи по правилу доноси позитивне ствари, па, у складу с тим, очекујем бољитак и у случају Војводине – нада се Кривокапић.

Тренинг је протекао је у радној атмосфери, иако нису сви кандидати за тим могли да тренирају. Изостали су повређени Зломислић, Граовац и Ђорђевић, док је Ђурић, с Кривокапићевом дозволом, због умора пропустио обавезе. Тренирао је и Никола Срећковић, додуше нешто блажим интензитетом, али се очекује да у најскоријем времену и он почне с максималним радом.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести