ФК Војводина: Почела исплата играчима, тренерима и запосленима

У последње време закувала се ситуација око нерешених исплата финансијских обавеза према играчима, тренерима и запосленима у Фудбалском клубу Војводина.
Igraci Vosse
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ове недеље, међутим, из ФЦ “Вујадин Бошков” почели су да стижу много лепши и оптимистичкији тонови, јер је значајни део дуговања према екипи измирен, а најављено је да ће и преостала потраживања ускоро бити регулисана. То сигурно подиже ниво доброг расположења међу црвено-белима, што је веома важно пред две преостале утакмице јесењег дела првенства, у којим се Воша састаје са Спартаком у Суботици и Пролетером, на стадиону “Карађорђе”.

- Ситуација је сада боља, јер су играчима и трнерима ис­плаћене три премије, као и награде за освојен победнички трофеј у Купу Србије и треће место у лиги - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба новосадских црвено-белих. - Остало је још да момци добију по две рате и плате, а имамо уверавања од генералног директора Душана Бајатовића да ће ускоро и то бити регулисано. Разговарали смо с њим, верујемо му да ће обећање о преосталим дуго­вањима бити испуњено и због тога смо му захвални, тим пре што смо свесни чињенице да није ни мало лако да се новац пронађе.


Ускоро стижу и плате

За сада, како сазнајемо, нису исплаћене месечне плате запосленима, играчима и тренерима, али постоје најве да ће веома брзо и то бити учињено. Остало је да им се уплате по две плате, али то није реали­зовано јер је рачун ФК Војводина у блокади због неизмирених обавеза у претходном периоду.


Новосадски тим у наредној рунди путује на север Бачке, у Суботицу, где га очекује војвођански дерби са екипом Спартака. “Плави голубови” су сада на четвртом месту на табели Суперлиге, најближи су пратилац трећепласираној Војводини и, по свему, биће то и дерби 18. кола нашег првенства. И поред евидентних проблема с повредама појединих играча, Лалатовић с оптимизмом гледа на ову утакмицу.

- Спремамо се читаве ове седмице за гостовање у Суботици, у којем, по мени, неће бити правог фаворита - нагласио је тренер Новосађана. - Спартак има веома добар тим, који постиже доста голова и читава наша екипа суочиће се с истинским изазовом на путу ка остварењу жељеног циља. Имамо одређених проблема када је састав у питању, јер сигурно неће моћи да наступе голман Симић, као ни Саничанин, Топић и први стрелац Бојић. Још нисмо начисто с тим каква је ситуација с Бралићем и Вукадиновићем, али се надам да ће они моћи да наступе и допринесу доброј партији екипе. Као и увек и уз пуно уважавање квалитета домаће екипе, циљ нам је победа.

Сусрет Спартак - Војводина игра се на Градском стадиону у Суботици у суботу од 14 часова и уз пренос на Новосадској ТВ, као и првом програму Арена спорта (мултипренос).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести