ФК Војводина: Скупштина до понедељка или управа одлази

Председник Надзорног одбора ФК Војводина Драгослав Вуковић позвао је председника Скупштине клуба Милана Даводова да најкасније до понедељка ( 4. септембра) закаже седницу Скупштине, на којој ће се делегати изјаснити о поверењу актуелном руководству.
1
Фото: Dnevnik.rs

Уколико Скупштине до наведеног дана не буде било, садашња управа ће, како је најавио Вуковић, истог дана поднети оставку и отићи из клуба.  - Председник Скупштине ми је рекао да није задовољан ситуацијом у клубу. То је у реду, али ми није рекао чиме није задовољан, па чекам Скупштину да то чујем.  Једноставно, дозлогрдило ми је подметање клипова у точкове Војводини, и то од стране скупштинара који ово руководство константно држе између чекића и наковња. Ко мисли да може боље – нека изволи, одмах ћу се повући, јер под оваквим условима нећу више да финансирам клуб – каже Вуковић.

Председнику НО ФК Војводине није требало постављати подпитања.  " Треба да слушам оптужбе да сам лопов и да ова управа краде клуб, а дао сам преко милион и 200 хиљада евра из свог џепа и спасао га од банкрота. Са друге стране, многи скупштинари држе блокиран рачун клуба. То нису људи из Београда, Ниша или Лесковца, већ Новосађани који се заклињу како воле клуб и заклањају иза фраза да је Воша њихова прва љубав, а клуб стара дама српског фудбала, док се уграђују у проценте од продаје играча без и једног уложеног динара. Да се разумемо, ја сам својевремено откупио 50 одсто економских права за Сергеја Милинковић – Савића, али сам то платио 360.000  евра. Нисам против те врсте процената, напротив, али они морају да се плате."


Случај аутобус

По Вуковићевим речима, Војводина је покрадена толико да нема више шта да се украде, наводећи за то неколико упечатљивих примера. - Због бројних неплаћених рачуна, сва имовина клуба је пописана,  мало – мало па долазе извршитељи. Не да не могу да украдем, него морам да дам, претходне управе нису плаћале ни хлеб пекару. Војводини нико ништа не даје, за разлику од Партизана и Звезде. Погледајте колико новца Звезда годишње добије од државе. А Војводина је дошла у такву ситуацију да стрепимо да ли ће нам узети клупски аутобус. Наиме, није плаћена поправка крова аутобуса, ти који су га поправљали су тужили клуб и добили спор – каже Вуковић.    


Драгослав Вуковић је поновио више пута изречене констатације да је ова управа затекла клуб у катастрофалном стању,  са великом дуговима од око седам милиона евра, изгубљеним судским парницама, неисплаћеним зарадама играчима и Радној заједници, чак и неплаћеним рачунима за воду, струју, припреме... "И поред тога, успели смо да завршимо прошлу сезону на трећем месту, исплатили играче и Радну заједницу, додуше минималним личним дохоцима, али нисмо могли више због стања у клубу и константне блокаде рачуна. А Војводину су блокирали предузетници, фирме и појединци који седе у Скупштини. Тренутна блокада је око 160 милиона динара. Људи  који раде у клубу су присутни у сваком трансферу, често и преко такозваних излазних клаузула, преко којих се из клуба извлачи новац. Ја сам решио то да пресечем и тражио сам да ни један играч не може да добије исписницу док не потпише да му Војводина ништа не дугује. Зато им сада сметам, јер сам рекао да док сам ја у клубу, па макар био још један дан, тога неће бити. Али, ајде да се погледамо у очи, па да изађе на видело какве је то пљачка Војводине у питању – поручио је Драгослав Вуковић."

Д. Кнежић 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести