ФК Звезда почела припреме, Канга још одмара

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде почели су данас припреме за пролећни део сезоне, а тренеру Владану Милојевићу јавили су се сви играци осим Гелора Канге који је добио дозволу да се накнадно прикључи екипи.
Vladan Milojevic/fonet
Фото: FoNet

На прозивци су се појавила 33 играча, међу којима и петорица омладинаца на целу са Дејаном Јовељићем, а ту је и повратник из нишког Радничког Милан Павков.

Припреме су почели:
Милан Борјан, Дамир Кахриман, Немања Супић, Александар Станковић (голмани), Филип Стојковић, Вујадин Савић, Урош Рачић, Душан Анђелковић, Милан Родић, Срђан Бабић, Марко Гобељић, Ненад Крстичић, Немања МИлић, Славољуб Срнић, Ненад Милијаш, Мичел Доналд, Дамјан Ле Талек, Абрахам Фримпонг, Ричмонд Боаћи, Бранко Јовицић, Милан Павков, Лука Аџић, Немања Радоњић, Александар Пешић, Филип Баиновић, Зе Маркос, Дејан Јовељић, Лука Илић, Иван Илић, Алекса Терзић, Вељко Николић, Страхиња Ераковић и Андраде Вивеирос.

Већ у недељу екипа путује на Кипар где ће до 21. јануара одрадити прву фазу припрема, уз могућност одигравања пријатељске утакмице против тамошњег нижелигаша, док је друга фаза заказана за Анталију од 26. јануара до 8. фебруара.

Црвена звезда ће у Турској одмерити снаге са Динамом из Бреста (28. јануар), Амкаром (1. фебруар), Ујпештсом (4. фебруар) и у генералној проби са Зенитом из Санкт Петербурга (7. фебруар).

Први званичан меч у 2018. години Звезда игра против московског ЦСКА 13. фебруара у Београду у првом дуелу шеснаестине финала Лиге Европе.

Милојевић: Пролећни део увек тежи, али сад имамо тим

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је данас је први део сезоне прошао према плановима, због првог места у Суперлиги и одличних наступа у Европи, али да ће пролеће бити знатно теже јер мора да се заврши започет посао.

"Ништа не мењамо у плановима због утакмице са ЦСКА. Завршили смо јесењи део на прави начин, у игри смо на три колосека, али увек је пролећни део тежи. Разлика у односу на лето је што сад имам формиран тим", рекао је Милојевић новинарима на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да би волео да до другог дела припрема у Анталији имао цео тим, али да је свестан како функционишу ствари у прелазном року.

"Прелазни рок је "жив", биће одлазака и долазака. О именима не бих да причам, а морам да знам који ће играчи да оду, па да размишљам о појачањима", навео је тренер, додавши да је Гелор Канга добио дужи одмор и да ће се екипи приклључити за два-три дана.

Њему су се на почетку припрема јавила 33 фудбалера, међу којима и Милан Павков после истека позајмице у нишком Радничком.

"Павков се вратио са позајмице, ту је и конкурише. Јовељић је прикључен, не могу да кажем какав је његов статус. Видећу са спортским сектором, за сада нема коначне одлуке. Још нисам причао са играчима, ви (новинари прим. аут) сте први са којима сам разговарао".

Милојевић није желео да коментарише казну УЕФА, односно затварања стадиона за дуел са ЦСКА у Београду.

"Не бих превише коментарисао. Водимо се као да не постоји, док не буде званична. Видећемо шта ће бити", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести