Флик о чувеном полуфиналу 1991: Подвиг Звезде

БЕОГРАД: Тренер Бајерна Ханс Флик позвао је своје фудбалере на опрез за меч против Црвене звезде у Лиги шампиона, посебно због бучне атмосфере у Београду.
Hans Flik/Jujtub
Фото: Јутјуб/Ханс Флик

Флик, који је недавно заменио Хрвата Ника Ковача на клупи великана из Минхена, сматра да ће бити знатно другачији меч него што је био на Алијанц арени (3:0).

"Морамо да будемо максимално сконцентрисани. Знамо да је Звезда раније побеђивала велике екипе. Тражићемо тријумф како бисмо завршили посао око првог места", рекао је Флик на конференцији за новинаре у Београду.

Флик се нада правој реакцији његовог тима на буку са трибина већ од старта.

"Утакмице на свом терену се увек разликују у односу када си у гостима. Атмосфера је овде посебна, указао сам играчима на ту чињеницу и једва чекам да осетим атмосферу која јача противника. Зато је циљ да од првог минута покажемо снагу".

Џером Боатенг је спреман, каже Флик, али још увек није донео одлуку око стартне поставе.

Домаће медије подсетили су Флика на чувено полуфинале Купа европских шампиона између Црвене звезде и Бајерна 1991. године.

"Тада сам отишао у Келн. Давно је било, не могу да се сетим шта је тачно било. Немачка јавност је то схватила као подвиг Звезде", закључио је Флик.

Утакмица 5. кола Б групе Лиге шампиона Црвена звезда - Бајерн заказана је за среду од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести