(ФОТО, ВИДЕО) СУКОБИ НАВИЈАЧА И ПОЛИЦИЈЕ У Софији повређено најмање 12 особа ЛЕТЕЛО КАМЕЊЕ, ПИРОТЕХНИКА, ФЛАШЕ...

СОФИЈА: Најмање 12 особа је повређено у сукобу бугарских навијача у Софији са локалном полицијом уочи и током утакмице између Бугарске и Мађарске у групи Г квалификација за Европско првенство 2024. године у Немачкој, преноси бугарски Спортал.
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Valentina Petrova)

Локални медији да су хиљаде бугарских навијача на улицама Софије протестовале због начина на који се управља Фудбалским савезом Бугарске. У протестима су учествовали навијачи бројних бугарских клубова, а протест је у једном тренутку прерастао у насиље.

Утакмица између Бугарске и Мађарске је одиграна без присуства навијача, а завршена је без победника, 2:2.

МУП Бугарске је саопштио да има повређених на обе стране. Центар за хитну медицинску помоћ у Софији је навео да међу повређенима има и полицајаца и навијача. Најмање 12 особа је повређено, од којих троје теже, али сви су ван животне опасности.

Фото: Tanjug (AP Photo/Valentina Petrova)

Локални медији наводе да су навијачи око пола сата пре почетка утакмице почели да бацају пиротехничка средства, камење и пластичне флаше на полицију. Пошто су запаљене канте за смеће, полиција је одговорила воденим топовима. Навијачи су се потом разбежали, а на улицама је запаљено и неколико аутомобила. На улицама у Софији је било распоређено више од 1.600 полицајаца у опреми за разбијање демонстрација.

Фото: Tanjug (AP Photo/Valentina Petrova)

Навијачи су незадовољни радом ФС Бугарске, који је одлучио да се меч са Мађарском одигра пред празним трибинама. Навијачи су затражили оставку председника ФС Бугарске Борислава Михајлова кога сматрају одговорним на неуспехе националног тима у квалификацијама за Европска и Светска првенства.

 

Бугарска се налази на последњем месту на табели групе Г квалификација за ЕП 2024. са три бода.   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести