(ФОТО, ВИДЕО) ОДР ТИМ ИЗ ПЕТРОВАРАДИНА ПОБЕДНИК „ШАМПИОН ЈУНИОР ТУРНИРА“ У САРАЈЕВУ Као један, без примљеног гола

На традиционалном Шампион јуниор купу у Сарајеву ОДР тим из Петроварадина освојио је трофеј намењен победнику у конкуренцији играча рођених 2012. године.
а
Фото: Архива ОДР тима

Реч је о најмасовнијем и једном од најквалитетнијих турнира полазника фудбалских школа, будућих носилаца игре у клубовима који делују у поднебљу некадашње нам заједничке државе. Нешто дуже од седам година школу ОДР, заједно са осморицом тренера сарадника, води Небојша Десница (36), некадашњи играч ЧСК-а, темеринске Слоге и беочинског Цемента, као и шведске Валсте, који је рад са најмлађима започео у РМР школи уз професора Молнара, а како наводи усавршио са некадашњим репрезентативцем и великим фудбалским зналцем Миодрагом Пантелићем. Заједништво у колективу пре свега, у основи је његовог схватања игре у добу одрастања деце школског узраста. Заједно са Десницом више од седам година на стицању угледа школе ради и његов саборац Милан Ракоњац.

-Најважније од свега, важније и од победничког пехара, јесте доживљај којим су деца испољила своју жељу за заједништвом и у екипи и у друштву са ривалима на терену – пренео нам је део атмосфере међу полазницима своје школе тренер Небојша Десница. – Није могуће речима да пренесем тај осећај среће, када су се после сваке утакмице и борби на паркету, деца загрљајем позрдављала, најављујући нове сусрете, срдачно и са осмехом на лицу. То је највећа тековима тог и сваког другог турнира где са својом децом учествујемо.


Милица предводник генерације

ОДР тим 2012. годишта, победник Шампион јуниор турнира у Сарајеву, играо је у саставу: капитен Милица Павићевић, Марко Кљајић, Дејан Рељић, Реља Радиновић, Никола Дивљачки, Вук Везмар, Урош Родић, Матеја Родић, Јован Скенџић, Никола Миљојковић, Василије Вучетић и Душан Настић.


Фото: Архива ОДР тима

Традиција сарајевског фудбалског фестивала дуга је 15 година. Такмичење се реализује у мушкој и у женској конкуренцији, зависмо од годишта, у осам старосних категорија. ОДР тим освојио је прво место међу вршњацима, 12-годишњацима, сврстаних у 55 екипа. Десница са сарадницима није случајно одабрао баш тај узраст за репрезентовање фудбалских вредности нашег краја.

-Из исуства знам да генерације које се друже, које заједно похађају школу, на тренинзима и на такмичењима испољавају завидан степен заједништва – цени Десница. -Већина наших дечака и капитен генерације Милица је у истом оделењу ОШ „Јован Дучић“ у Петроварадину.Већ шесту годину заједно су у нашој фудбалској школи и на свим турнирима они су пример како се заједно, у правом смислу максиме „сви за једнога, један за све“, стиже до жељеног циља. Њихов осећај за колектив и вредности заједништва наша је највећа победа, много већа од сваког резултата постигнутог на терену.


Трилинг шампиона

Сувласник ОДР тима Небојша Десница био је члан шампионске екипе Максбет на Дневниковом турниру у малом фудбалу пре шест година. Максбет је ове године четврти пут освојио пехар у сениорској конкуренцији, победник јуниорског такмичења је Корд, екипа састављена од играча ОДР школе 2006. годиште. На турниру у Сарајеву победила је ОДР генерација 2012. Све у истом дану, шампионски трилинг сведочио је о постојаности фудбалске школе у Петроварадину, основане 2016. године.


ОДР тим је до пехара у Сарајеву стигао без примљеног гола у шест утакмица по нокаут систему, што је јединствен подвиг, незабележен у традицији турнира, деценију и по дугој. Логично, голман екипе Вук Везмар проглашен је за најбољег чувара мреже. Убедио нас је да му појединачни трофеј не значи много. Није желео ни пехар да изнесе. За изјаве је задужена капитен генерације Милица Павићевић, девојчица вршњакиња, од првог дана предводник генерације за понос. Све што је од Милице било могуће да сазнате јесте дефиниција њиховог заједничког похода у сусрет изазовима садржаја који живот значе, на терену и изван њега, без разлике. Заједно у школи, од куће до школе, такође, као и на тренингу, до зајединчког наступа на такмичењима... Заједно са свима, који њихово друштво препознају као искрену намеру за подршку једни другима и у Новом Саду и у Србији, али и далеко од роднога краја, прихватајући разлике као мотив за разумевање другачијег и за извеснију перспективугенерације прихватљивих животних погледа на будућност.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести