Франс фудбал: Џајић кандидат за најбољи тим у историји

ПАРИЗ: Легендарни српски фудбалер Драган Џајић налази се међу кандидатима за најбољи тим у историји фудбала, у избору Франс фудбала.
d
Фото: Tanjug/D. Stanković

Чувени француски лист ове године због пандемије корона вируса неће доделити Златну лопту, али је покренуо акцију избора најбољег тима икад, а Џајић се нашао међу кандидатама за најбоље лево крило/нападача.

Ривали легендарном фудбалеру Црвене звезде у гласању биће Олег Блохин, Кристијано Роналдо, Рајан Гигс, Тијери Анри, Ривалдо, Ривелињо, Роналдињо, Карл-Хајнц Румениге и Христо Стоичков.

Укупно 170 новинара широм света бираће најбоље у историји по позицијама.

Џајић је једини фудбалер из региона који се нашао на листи кандидата, уз бројне легенде светског фудбала.

Резултати гласања биће саопштени крајем децембра.

Велико признање, лепо је бити у престижном друштву

Легендарни српски фудбалер, трећа Звездина звезда, изјавио је да му је место међу кандидатима за избор најбољег тима у историји фудбала, једно од највећих признања које је добио.

Велика је част и заиста сам срећан због тога. У огромној конкуренцији квалитетних фудбалера, ући у ужи избор, поготово после оволико времена по престанку активне играчке каријере је показатељ да сам својим играма оставио дубок траг, не само у нашем, већ и у светском фудбалу. Посебно ми импонује чињеница да сам једини играч са простора бивше Југославије који се нашао у овом избору. Признања ми никада нису била циљ, увек сам се трудио да одиграм добро и да тим за који играм победи, али заиста сам поносан на чињеницу да је то препознато и да то још увек има тежину и вредност. Лепо је бити у овако престижном избору и друштву, рекао је Џајић за сајт Црвене звезде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести