ФСС обележава „Европску недељу спорта“ под патронатом УЕФА

По већ устаљеној традицији, УЕФА ће и ове године, у оквиру Европске недеље спорта, низом манифестација обележити Недељу фудбала и тим поводом позвала је све своје чланице да узму учешће.
Deciji fudbal, jgrlic
Фото: Дневник (Ј. Грлић)

ФСС ће се придружити овој акцији и, у периоду од 23 - 30. септембра, заједно с фудбалским савезима региона, организовати фестивале и турнире, те уприличити фудбалско дружење деце разних узраста и способности. Позиву су прихватили клубови и основне школе који окупљају дечаке и девојчице, децу с посебним потребама и децу која учествују у Лиги Београда.

Фудбалски савез Војводине ће Недељу фудбала обележити 26. септембра у Новом Саду, организовањем манифестације “Дан школског -дечијег фудбала”. Промоција фудбалског спорта за девојчице и дечаке одржаће се у ОШ “Доситеј Обрадовић” у Новом Саду, с почетком у 10 часова. Учешће ће узети селекције девојчица 2005. и 2006. годишта и ЖФК Војводина из Новог Сада, као и селекције дечака ОШ “Доситеј Обрадовић” рођених између 2003. и 2006. године. Малишанима са посебним потребама ће такође бити уприличено фудбалско дружење. Очекује се учешће више од 300 деце.

Фудбалски савез Београда ће сутра на Ади Циганлији организовати фестивал на ком се очекује учешће око 150 дечака и девојчица. Пре и после Фестивала биће организоване утакмице лиге ФС Београда за децу узраста 7-11 година, у којима ће учествовати око 500 деце.

Сличне манифестације биће на програму у Нишу и Чачку, а ФСС је за све регионалне савезе обезбедио подршку у виду опреме, као и ПР свих активности у току трајања Недеље фудбала.

З. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести