ФСС се жали ФИФА на Бриха, ВАР, Шаћиријеве копачке...

КАЛИЊИНГРАД: Потпредседник Фудбалског савез Србије Саво Милошевић и генерални секретар Савеза Јован Шурбатовић потврдили су да ће уложити жалбу ФИФА звог тенденциозног суђење Феликса Бриха, али и провокација албанских фудбалера и навијача на мечу са Швајцарском у Калињинграду, преноси Б92.
d
Фото: EPA/LAURENT GILLIERON

Србија је изгубила од Швајцарске 2:1 после преокрета, а меч је обележио детаљ из 66. минута када је Немац Брих свирао Александру Митровићу фаул у нападу, иако су га у том тренутку истовремено држала двојица противничких играча у свом казненом простору. 

"Све је јасно, већ смо обавили доста разговора, званично смо упутили жалбу и протест ФИФА на суђење. Не очекујем неке спектакуларне одлуке, али ми имамо још једну утакмицу и нећемо се тако лако одрећи осмине финала", рекао је Милошевић. 
Он је рекао да не тражи оправдање за изгубљену утакмицу.

Фото: EPA/MARTIN DIVISEK

"Али ако уведемо систем који треба неке ствари да регулише и ми у две утакмице доживимо овакве ствари. Ни против Костарике није позван ВАР за пенал над Митровићем, исти пенал који је суђен за Хрватску против Нигерије. Ово је мало скандалознија одлука у којој је господин досудио контра фаул. Чак је и то себи дозовлио. Онда је питање што смо увели ВАР. Онда је очигледно да тај ВАР важи само за неке и по потребии", рекао је Милошевић.

 

Он је рекао да испада да причамо само о једном детаљу, али да тај један детаљ одлучује утакмицу, јер "на 1:1 да је пенал и дамо гол потпуно је другачија прича".

Фото: ЕПА/MARTIN DIVISEK

"Уз константно тенденциозно суђење, та одлука није једина била спорна. Ја сам у првом полувремену видео да човек има тенденциозне одлуке. Први наш старт био је жути картон, други старт је био жути. Трећи је био жути. Први фаул Матића, први Миливојевића, први Сергеја. Ту се већ видело да је суђење тендециозно. И уз све то ми смо имал и игру, и резултат, максимално добру ситуацију на терену", рекао је Милошевић.

На причу Милошевића надовезао се Шурбатовић који је објаснио због чега ће ФСС све да се жали ФИФА и шта очекује од тога. 
"Ми имамо два сата после утакмице да најавимо жалбу, ми смо то урадили. У сталном смо контакту са локалном канцеларијом ФИФА. Наш стручни тим у Београду припрема анализу целе утакмице. Није у питању само пенал. Жалбу ћемо предати у року, још сутра и јавно ћемо је објавити. Оно што немамо је једнак трерман.

Фото: EPA/ARMANDO BABANI

Он је рекао да се наш савез пре самог почетка утакмице жалио на наступ Шаћирија који је на копачкама имао заставу тзв. државе Косово. 
"Уложили смо приговор, тражили да промени обућу. То је очигледна политичка провокација, играли смо против Швајцарске, а не против Косова. Они су нам одговорили да према прописима има право да наступи...", рекао је Шурбатовић. 
Он је указао да су на стадиону уочене неке заставе којима није место.

"Ми смо кажњени за утакмицу против Костарике, која је била мирна, без икаквих инцидената наших навијача, 10.000 франака због мале заставе која се појавила 45 минута пре утакмице на минут. Сада чекамо да видимо како ће реаговати ФИФА на копачке Шаћирија, на двоглавог албанског орла на трибинама, прослава гола је такође скандалозна. ФИФА нема исти третман за све", каже Шурбатовић.

Он је додао да не очекује да ФИФА избаци Швајцарску, али да Србија мора да заштити свој интегритет. 
"Шта нас очекује против Бразила ако имамо оваквав третман у прве две утакмице?", каже Шурбатовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести