Фудбалер Кабела Марко Бјековић тренира и помаже родитељима

НОВИ САД: Фудбалери Кабела налазе се на принудној паузи, пошто их је, као и све остале спортисте широм света, пандемија корона вируса “склонила” с терена.
1
Фото: Приватна архива

Последњи сусрет у Новом Саду с Новим Пазаром Новосађани су добили у хичкоковској завршници, голом Жуниора у надокнади  времена. Тако су црвено-црни остали у трци за највиши пласман, а одмах после  утакмице добили су од стручног штаба вољно, с посебним планом како да одржавају ниво форме.

Један од најбољих у редовима чете са Штранда био је талентовани Марко Бјековић, играч на привременом раду у Кабелу, пошто је члан екипе Војводине, с којом има професионални уговор. Време ванредног стања проводи на фарми кока-носиља, помаже родитељима да се, због затварања пијаца, тражена роба за предстојећи Васкрс на време проследи купцима.

- Прави потез био ми је одлазак на каљење у Кабел, који је филијала Војводине и одлична средина за напредак младих играча - рекао је Бјековић. - Играма смо заслужили прилику да се боримо за улазак у виши ранг, посебно јер смо вредност доказивали у континуитету, а посебно због победе над лидером Графичарем у Београду. Верујем и надам се да ће ми боравак и играње у Првој лиги бити одскочна даска у каријери, односно да у наредном првенству дебитујем за први тим Војводине у првенственим утакмицама.

Пред Васкрс Бјековић има пуне руке посла.

- Радимо ударнички, како бисмо испоштовали све наруyбине, али се, наравно, нађе времена и за тренинге. На фарми имам одличне услове, стриктно се придржавам свих ограничења, па се надам да ћемо у најскорије време победити вирус и моћи да се вратимо редовним обавезама. Волео бих да се првенство настави, како бисмо покушали да остваримо наше жеље и надања, а то је улазак у виши, суперлигашки ранг. Што се Васкрса тиче, прославићу га у кругу породице, с родитељима и сестром - истакао је млади  и талентовани Марко Бјековић.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести