Фудбалер Партизана Небојша Косовић: Победа нас враћа у трку за титулу

Фудбалери Партизана одлично су почели пролећни део полусезоне, савладали су Бачку и Пролетер са по 3:0, па није ни чудо што пуцају од оптимизма пред 159. вечити дерби.
nebojsa kosovic, fk partizan
Фото: Небојша Косовић, фото: ФК Партизан

Поготово што знају да их овај дуел може вратити у шампионску трку и унети немир у редове Црвене звезде. Црно-бели за сада функционишу веома успешно, Николић и Рикардо решетају мреже, а одбрана је непробојна. Значајан добитак тренер Зоран Мирковић добио је и у одличним играма Небојше Косовића, који је био прави плејмејкер против Новосађана. Навијачи очекују да сличну партију понови и против комшија.

„Камен са срца нам је пао после две убедљиве победе. Играмо атрактивно, дајемо голове, у исто време их и не примамо. Партизан је почео да личи на тим какав навијачи прижељкују. Расположени смо пред дерби, уверени у свој квалитет и учинићемо све да добијемо утакмицу, која би нас вратилу у трку за титулом“, рекао је Косовић.

Упитан да упореди јесењи са овим пролећним дербијем, Косовић је рекао да може, а и не мора да буде разлике.

„Нама фали Јанковић, јако битан играч, али чини се да је тренер Мирковић успео да направи игру да се његово одсуство не осети много. Ја сам, конкретно, добио офанзивније задатке, ту су Тошић, Закарић, тако да мислим да смо добра екипа. Звезда је довела неколико новајлија, али њима ће бити потребно време да се уклопе, а и не знамо колико ће значајну минутажу имати у дербију.

Косовић је одиграо пет вечитих дербија до сада.

„Имам позитиван скор, по две победе и ремија и један пораз. Надам се да ће се тако и наставити. Али, не размишљам о томе, нисам због тога у облацима, ово је нова утакмица и од мене се очекује да пружим максимум као да ми је први дерби у каријери. Тако ће и бити.“

Звезда има одличан тим, осталом водећа је на табели.

„Организовани су и у навалном и у одбрамбеном делу. Сви нападају, сви се бране, играју као екипа. Има ту индивидуалаца у нападу који праве разлику, Марин, Бен, Боаћи, Иванић, али има и играча који из дефанзиве могу угрозити наш гол. Милојевић је добро укомпоновао тим, али ми смо га добро проучили и верујем да ћемо умети да одговоримо.“

Навијачи су мобилисали пред дерби.

„Много нам значе, срећан сам што су осетили тренутак да нам што више помогну. Играћемо за њих и надам се заједничком слављу“, поручио је Косовић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести