Фудбалер Спартака Немања Николић: Сигуран сам да можемо да победимо Раднички

У недељу се у Суботици игра најважнија утакмица претпоследњег кола плеј-офа у фудбалској Суперлиги Србије, у којој ће снаге одмерити Спартак Ждрепчева крв и Раднички из Ниша.
Nemanja Nikolic
Фото: Немања Николић, фото: Ј. Грлић

Победник овог дуела, готово је сигурно, обезбедиће европску визу, што довољно говори о значају дербија, а уједно је и најбоља позивница верујемо бројним гледаоцима да испуне трибине Градског стадиона у граду на северу Бачке.

„Од доласка тренера Аце Веселиновића и Владимира Гаћиновића у редове Спартака ЖК, размишљали смо једино о првом наредном ривалу, не правећи неке дугорочније планове - рекао је Немања Николић, нападач и један од најбољих фудбалера “плавих голубова”. - То нам је, убеђен сам, и донело овакве резултате и прилику да се боримо за излазак на европску сцену. Иако је Веселиновић у међувремену отишао у Војводину, тренер Гаћиновић ништа није мењао - ни у игри, ни у филозофији. И даље негујемо нападачки, агресиван и ефикасан фудбал и сасвим је сигурно да ћемо остати на том правцу. После осам или девет година, желимо да Спартаку ЖК донесемо излазак на међународну сцену и свесни смо да само победа над Нишлијама то може да нам омогући.“

Раднички има квалитетну и јаку екипу, састављену од фудбалера који умеју да играју на резултат. Уз то, Нишлије се налазе у веома доброј форми у последње време, што су потврдили високом победом над Војводином. Да ли вас то упозорава?

„То јесте чињеница, али се и ми налазимо у доброј форми. Тренирамо у одличној атмосфери и решени смо да у недељу пружимо све од себе како бисмо остварили циљ и савладали великог ривала. Познајем добро тим Радничког, с неким од његових првотимаца сам и играо заједно, попут Душана Мићића још у Црној Гори и свестан сам да нас очекује тежак испит. Водимо рачуна о себи и својој игри и радује ме то што ће и љубитељи фудбала широм Србије моћи да прате ток утакмице, пошто ће је РТВ Војводине преносити. Имаћемо прилику и једни и други да покушамо да се изборимо за своје жеље, па верујем да ће и публика у великом броју доћи да нас подржи на Градском стадиону. Овакав сусрет одавно у Суботици није игран, улаз је бесплатан, тремин је фудбалски и прижељкујем испуњене трибине.“


Обрадовић уместо Мажића

Милорад Мажић неће судити утакмице Суперлиге Србије до краја сезоне, због финала Лиге шампиона 26. маја у Кијеву. УЕФА је о томе обавестила Судијску комисију ФШ званичним дописом. Неопходно је да судијски тим одређен за финале ЛШ, на челу с Мажићем, не буде ангажован до краја текућег првенства  Србије, с циљем да потпуно спреман дочека најважнију утакмицу европског фудбала у овој сезони.

Судијска комисија ФСС поступила је у складу с упутствима УЕФА и извршила измену делегирања утакмице 6. кола плеј-офа Суперлиге Спартак – Раднички (Ниш), па ће у недељу у Суботици правду делити Срђан Обрадовић из Јагодине.


На страни гостију из Ниша наћи ће се опасни стрелац Милан Павков, на другој ћете бити ви. Ко ће однети победу у дуелу голгетера, што би могло да одреди и победника сусрета?

„Волео бих да и један и други постигнемо гол, али да победа, наравно, припадне Спартаку ЖК. Не верујем ни да би голмани Остојић и Шаранов имали нешто против што се стрелаца тиче, иако је њихов основни задатак да нам не дозволе да се радујемо погоцима. Миле Савковић је, треба и то рећи, тренутно најбољи стрелац Спартака и не бих имао ништа против тога да он буде стрелац одлуке. У сваком случају, очекујем добру и неизвесну утакмицу, надам се нашем тријумфу, а сигурно је да ћемо на крају сусрета једни другима спортски честитати. Нека победи боља екипа, у лепој, спортској атмосфери и добрим условима за игру“, додао је Немања Николић.

Утакмица Спартак Ждрепчева крв - Раднички Ниш игра се у недељу од 19 часова, уз ТВ пренос на првом програму РТВ-а.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести