ФУДБАЛЕР ВОЈВОДИНЕ БОГДАН МЛАДЕНОВИЋ Онлајн вежбање пријатно изненађење

НОВИ САД :Већ месец дана прошло је од како су, због епидемије коронавируса, стопиране све спортске активности у нашој земљи и спортсти су се разишли кућама.
1
Фото: J. Grlić

Фудбалери Војводине добили су оквирни план индивидуалног рада, али су, нешто касније, уз помоћ кондиционог тренера Саше Семередија почели са онлајн вежбањем. Како фудбалери листом истичу,вежбање је изузетно делотворно, можда и најбоље у времену рестрикција кретања.

Богдан Младеновић је у Вошу стигао у зимском прелазном року и има доста разлога да буде разочаран због паузе. Почео је у последње време често да добија прилику од тренера Ненада Лалатовића, показујући због чега су га црвено-бели толико желели у својим редовима. Његов замах је сада прекинут, али га то не омета да и у кућним условима ради веома јако и да с нестрпљењем ишчекује евентуалну одлуку о наставку Суперлиге.

- Налазим се код родитеља у Београду.Наша кућа је преко пута Бањичке шуме, тако да могу, најчешће рано ујутро када тамо никог нема, да одем на трчање. Купио сам и собни бицикл, па и на тај начин покушавам да одржим ниво кондиције. Поред тога, редовно имамо онлајн тренинге с кондиционим тренером Семередијем и могу да приметим да је њихова делотворност за мене баш пријатно изненађење – испричао нам је Богдан.


Презадовољан у Воши

Богдан је већ показао да може да донесе додатни квалитет у игри црвено-белих и постане један од  важнијих играча.

- Презадовољан сам од како сам стигао у Војводину. Када то кажем, мислим и на екипу и на читав клуб. Одлично сам прихваћен од свих, а  имам утисак да саиграче које сам тек недавно упознао познајем практично читав живот. Штета је што је сезона прекинута, јер је за нама остао низ добрих игара и резултата, а уверен сам да би временом то све деловало још боље. Нема везе, тренирамо и чекамо сигнал да почнемо најпре с радом у мањим групама, а онда и сви заједно, како бисмо испунили циљ који смо зацртали и пласирали се у европску конкуренцију.


С ким проводите дане карантина?

- Поред родитеља, ту је млађи брат и деда, па се трудим да будем веома одговоран према свим члановима породице. То чиним на тај начин што на трчање излазим само ујутро, а остали део дана проводим код куће, радећи на себи. Једноставно, не желим да, макар и несвесно, унесем вирус у наше домаћинство, биће времена за значајнију активност када све ово буде прошло.

Имате ли контакте с људима из протугалског Жил Винсентеа, клуба из којег сте стигли у Нови Сад?

- Чујем се с кондиционим тренером и физиотерапеутом доста често. Тамо је ситуација критичнија него код нас, играчи такође тренирају сами у својим домовима и од клуба су добили собне бицикле. Једни другима поручујемо да морамо да се сачувамо од коронавируса, то је основно у овим данима.

Таман сте почели чешће да добијате прилику у дресу Воше, када је првенство прекинуто?

- Чињеница је да сам од шефа добијао шансу и сигуран сам да није било прекида да би моје игре биле све боље, из утакмице у утакмицу. У Португалији дуго нисам играо због проблема с визом и повредом, па сам у Нови Сад дошао после значајне паузе, недовољно спреман и свеж. Први део припрема овде такође нисам одрадио са саиграчима, па ни у Турској нисам био онакав какав сам желео да будем. Било ми је потребно време да се физички спремим и таман када сам био на путу да то и остварим уследио је прекид.

Води се полемика о томе шта треба урадити са сезоном, какав је ваш став?

- Нисам ја неко ко треба да се бави тим питањем, већ сам само играч. Недавно сам прочитао изјаву нашег шефа Лалатовића да би било добро да се, након одрађених краћих припрема, одиграју преостале утакмице до 30. кола, као и оне за Куп. По мени, било би то вероватно најбоље решење, јер уколико би се играо и плеј-оф, то би значило да треба да имамо пуно утакмица за јако кратко време. Таква ситуација била би поприлично опасна за фудбалере због могућности повређивања услед превеликог оптерећења.

Мијат Гаћиновић, првотимац Ајнтрахта, изнео је занимљив податак да је на првим тренинзима после карантина већини његових саиграча највећи проблем задавао већи број шутева на гол. Како то тумачите?

- Професионални фудбал не трпи неприпремљеност било које врсте. После периода у којем смо могли да трчимо, возимо бицикл и радимо вежбе снаге, јасно је да нам немогућност дружења с лоптом може бити проблем. Управо због тога припреме за наставак сезоне јесу од велике важности и верујем да ће људи из ФШ то имати у виду приликом доношења одлуке о наставку лиге – казао је Младеновић.

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести