Фудбалер Војводине Миљан Вукадиновић: Можда је дошло време да одем

Током последњих дана велику пажњу фудбалске јавности изазвала је информација да, после Синише Саничанина, Партизан жели да доведе још једног играча Војводине.
с
Фото: Ј. Грлић

Реч је о Миљану Вукадиновићу, једном од најбољих играча “Старе даме” и момку који је зимус дебитовао и у дресу репрезентације Србије. За разлику од плавокосог штопера, међутим, Миљан има важећи уговор с Новосађанима, што је сигурно отежавајући моменат на путу до реализације жеље црно-белих.

- Данас почињу лекарски прегледи у Војводини и наравно да ћу их одрадити - рекао је Вукадиновић. - У среду је на програму прозивка и први тренинг с новим тренером Славољубом Ђорђевићем и код мене нема никакве дилеме: мотивисан сам да се испочетка доказујем и заслужим место у првој постави. У Новом Саду сам већ годину и по, породица и ја смо веома задовољни боравком у овом граду и ништа нам не недостаје.

Напротив!

Ипак, поједини портали и медији тврде да је Партизан решен да вас доведе у своје редове. Да ли сте имали неке контакте с београдским клубом?

- Што се тиче потенцијалне заинтересованости црно-белих, вероватно је да она постоји, чим медији о томе пишу. Са мном, као ни с мојим менаџером Бојаном Остојићем, међутим, на ту тему нико није разговарао. С обзиром на то да је прелазни рок тек почео и да траје скоро пуна три месеца, јасно је да времена има напретек, а да ли ће се неко јавити с таквом идејом - не знам.

Лично, да ли бисте били волели да овог лета промените клуб?

- Имам уговор с Војводином, додуше у њему није прецизирана клаузула с откупном ценом у случају преласка у неки други клуб. То значи да моја садашња екипа и евентуално заинтересована страна морају о томе да разговарају и да се договоре. Присталица сам здраве конверзације, као и тога да после ње све три стране морају да буду задовољне, ту мислим на оба клуба и мене, како би до могуће реализације трансфера заиста дошло.

А како ви о свему томе размишљате?

- Наискреније, рекао сам и новом спортском директору Љубиши Дунђерском да бих волео да одем и тиме отворим простор млађим саиграчима који играју на мојој позицији. Војводина их има и сви они чекају шансу да се наметну. Оставио сам неки траг у клубу, он ми је пуно тога дао, а надам се да сам се и ја њему реванширао. Зато ми се чини да је дошло право време за неки нови изазов у мојој каријери.


Што се тиче потенцијалне заинтересованости црно-белих, вероватно је да она постоји, чим медији о томе пишу. Са мном, као ни с мојим менаџером Бојаном Остојићем, међутим, на ту тему нико није rазговарао

Да ли је тај изазов управо дрес Партизана?

- Био бих почаствован да заиграм у дресу једног од највећих клубова у Србији и на Балкану. Таква понуда, уколико до ње заиста дође, добија се једном у животу. Међутим, док ме, и ако ме неко не позове, ништа конкретније на ту тему не могу да вам кажем.

Уколико позив, ипак, изостане?

- Рекао сам, лепо ми је у Новом Саду и наставићу најпрофесионалније да испуњавам обавезе према Војводини. Можда останем и до краја уговора и ништа не може да промени моје схватање фудбала и релација које у њему владају. Играм га због моје породице, наравно и због себе, овде нам ништа не фали и неки додатни мотив није ми потребан. Понављам, професионалац сам и увек ћу се трудити да своје обавезе извршавам на максималном нивоу - поручио је Миљан Вукадиновић.

        А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести