Фудбалери 2. октобра вредно се припремају за наставак сезоне

Од почетка месеца и фудбалери „2. октобра” из Кумана вредно се припремају за наставак сезоне.
Приватна архива/Голман Борислав Радосављев поново у старом јату
Фото: Приватна архива/Голман Борислав Радосављев поново у старом јату

Јесењи део првенства Куманчани су у Зрењанинској лиги завршили на 10. месту са 22 бода. Толико имају и Војводина из Новог Милошева и Делија из Мокрина, али Куманчани од ових ривала имају слабију гол разлику(28: 40).

- Јесењим учинком смо задовољни. Дуго смо били у врху, а онда нас је средином првества задесио пех, повредио се голман Бојан Барачков и практично смо остали без чувара мреже. Покушао је и ветерен Саша Лападат да брани, али се повредио, па је мрежу до краја сезоне чувао Драгиша Прапорски - каже шеф стручног штаба „2. октобра” Оливер Тикњењац.

У полусезони Куманчани су у потрази за решењем најболнијег места у тиму нашли у Бориславу Радосављеву. Реч је о голмну који се после годину дана вратио у Кумане. Он је био у редовима плаво-црвених, а онда је након неких неспоразума с управом отишао у Ново Милошево. Сада ће поново стати на гол „2. октобра” и биће велико појачање.

Јесењим учинком смо задовољни. Дуго смо били у врху, а онда нас је средином првенства задесио пех, повредио се голман Бојан Барачков и практично смо остали без чувара мреже (Тренер Оливер Тиквењац)

Осим Радосављева, 2. октобру је приступило још седам нових играча. Вратили су се Илија Виоглавих из мужљанског Лехела и Дејан Бошков из Војводине из Бачког Градишта. С њим је из тог клуба стигао и Мирослав Вендер.

Плаво-црвени дрес клуба из Кумана  носиће и Никола Билбила, који је дошао из зрељанинског Баната, као и Горан Радосављев из новомилошевачке Војводине. Ту је и Марко Љеваја, играч малог фудбала из Новог Сада, а из подмлатка су у рад с првим тимом прекомандовани Милан Носоњин и Синиша Симоновић.

Куманчане је напустио Мирослав Марић, који је прешао у редове војвођанског лигаша ЖАК из Кикинде и голман Бојан Барачков, који се вратио у тарашку Тису. Екипу је, због одласка у Русију напустио Немања Бозокин.

- Најважније је да су  изграчи из јесење полусезоне и даље у клубу. Није реално да се евентуално боримо за прва два места, наш циљ је да задржимо место у средини табеле - истиче Тиквењац.

Куманчани су до сада одиграли и четири припремне утакмице, а следећег викенда ће три дана бити у Мађарској, у граду Тамаши, где ће обавити завшни део припрема и спремно дочекати 8. марта, када у првом колу дочекују општинског ривала Војводину из Новог Милошева.

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести