Фудбалери Бечеја се припремају за утакмицу са Борцем из Сакула

Јесте Бечеј град ватерпола, али киша и терен натопљен водом не прија фудбалерима овдашњег српсколигаша.
ranko puskic
Фото: Голман Бечеја Ранко Пушкић, фото: Дневник

Сад се види колико је било погрешно што се уништио помоћни травнати терен и на његово место гради нови с вештачком подлогом. Јер, старог нема, а нови још није готов, па главни терен не може да се чува само за утакмице.

- Спустили смо интезитет рада пред првенствену премијеру. Због кише смо импровизовали тренинге у теретани и спортској дворани, али данас и сутра морамо изаћи на терен. Наравно, трудићемо се колико можемо да га равномерно хабамо, како не би био уништен пред суботњу утакмицу, када ће, како метеоролози најављују, такође падати киша. Нико нема парне картоне, а због повреда не можемо да рачунамо на Немању Јовића и Небојшу Павловића, док су остали спремни за изазов који нас очекује против Борца из Сакула - јасан је шеф стручног штаба Бечејаца Милан Белић.

Годинама уназад Бечејци нису имали проблема с чуварем мреже, јер је неприкосновен био Марко Живков. Његовим одласком на банатску страну Тисе, Бечејци трагају за голманом Јесенас су се смењивали Душан Војводић и Мане Марковић. Ове зиме је првог заменио Ранко Пушкић.

- Обојица су двадесетогодишњаци, значи бонус играчи, и стартовали су од нуле. Добро су радили током припремног периода, као и читава екипа, а краси их позитивна конкуренција. Нијансе су одлучиле да предност добије Ранко Пушкић. Међутим, већ у среду на Куп утакмици у Ловћенцу браниће Мане Марковић. Сезона је дуга и потребна су нам два у сваком моменту спремна голмана, па никоме место није загарантовано. Радује ме што су обојица добри момци, што су прошли школу голмана, веома су радни и сада заједнички брусимо њихов таленат - рекао нам је тренер голмана Драган Лесковац.

Терен са вештачком подлогом још није завршен, ни трибине нису покривене, па ће оно мало навијача који прате бечејски фудбал и даље киснути.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести