Фудбалери Бечеја у Крушевцу играју најважнију утакицу сезоне

Цео плен у исцрпљујућој и драматичној првомајској утакмици са земунским Телеоптиком задржао је фудбалере са Тисе у борби за опстанак у Првој лиги, па им је наредно гостовање у Крушевцу и дуел са Трајалом најважнија утакмица сезоне.
becej fudbal
Фото: Дневник (В. Јанков)

Бечејцима одговара и бод, али како до њега стићи? У лигашком делу су против Крушевљана освојенасу четири бода (1:0, 1:1). Међутим, ти бодови су преполовљени, а ови у плеј - ауту имају пуну вредност. Зато се мора играти пуном снагом, у нади да ће се смоћи снага да се и у трећем дуелу са Трајалом избегне пораз.

„Од мог доласка на кормило Бечејаца, крајем новембра, играмо с притиском у борби за опстанак. Управо из тог разлога у сваку утакмицу улазили смо максимално ангажовано, играли смо дисциплиновано и такмичарски. Некада је то покривено позитивним резултатом, некада није. Ментална потрошња зна да буде опаснија од физичке у оваквим утакмицама. Притисак око резултата ће нам бити већи противник од самих Крушевљана, који су решили све проблеме око опстанка и ући ће у утакмицу опуштено, а онда се игра најбоље. Истовремено, ми немамо такав луксуз да играмо безбрижно, него се морамо борити до последњег атома снаге у нади да ћемо остати непоражени и остварити циљ“, рекао је трнер Душан Бајић.

За последњи окршај сезоне Бечејци и даље не могу да рачунају на искусног дефанзивца Милоша Живковића због повреде, Мехмед Авдић, као и у последње две утакмице, није у комбинацији због богиња, а под знаком питања је и наступ повређеног Славољуба Дабижљевића. Радује повратак искусног Чедомира Томчића, који  би у Лазаревом граду требало да буде креатор по мери. Још кад би реализаторски прорадили имењаци Коста Алексић и Коста Дражић онда би циљ био куд и камо ближи. У крајњем случају, није битно ко ће дати гол, па чак и да га нико не постигне, под условом да се мрежа Марка Живкова не затресе, јер бода спашава сезону.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести