Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког играју у финалу Купа Србије (21)

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког данас (21, Арена спорт 1) играју у финалу Купа Србије.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Црвено-бели желе да трећом узастопном дуплом круном уђу у историју клуба.

– Имаћемо добру утакмицу, припрему за оно што Звезду очекује на јесен. Чукарички је млада и полетна екипа, жељна доказивања и борбе за преостали трофеј у сезони, тако да верујем да ће моји играчи да буду одговорни и пред пуном Мараканом да освоје Куп Србије – поручио је тренер актуелног шампиона Милош Милојевић.


И "брђани" желе трофеј

У Фудбалском клубу Чукарички желе да по други пут у историји подигну трофеј намењен победнику купа.

– Ове сезоне смо одиграли три утакмице против Црвене звезде, од тога две у гостима, и у свим смо поражени. Али, нећемо унапред да се предајемо. Имамо прилику да одличну сезону учинимо још бољом, да она заиста постане историјска. Играчи Црвене звезде су далеко искуснији, ту су момци који су освајали титуле и купове, не само у Србији, већ и у иностраним клубовима. Код нас није таква ситуација, али смо свесни да је у једној утакмици све могуће – рекао је фудбалер „брђана“ Урош Дрезгић.

Чукарички ће вечерас бити ослабљен неиграњем управо играча који су на позајмици из Црвене звезде: Поповића, Панкова и Лучића.

– Ту је и суспензија Сисока, али верујемо да, и поред тога, можемо до трофеја. Имамо „јаку“ клупу, тако да ко год да заигра може да испуни очекивања. Само да дамо све од себе и циљ је остварив – поручио је фудбалер Чукаричког.


Иако је Звезда остварила три победе против Чукаричког ове сезоне, стратег црвено-белих сматра да ће вечерас бити потпуно другачија утакмица.

– Куп је најмасовније такмичење где тимови из нижих рангова виде своју шансу и иду преко могућности. Кад спустите гард и нисте на максимуму, то може да буде проблем и зато позивам на опрез и одговорност. Наш део посла је тај да играчи буду максимални, али смо свесни да то неће бити ни мало лако, иако смо Чукарички три пута победили ове сезоне. 

Биће то другачија утакмица.

– Ово је други вид такмичења, финале је нешто сасвим друго и то нема везе с првенством. Ослабљени јесу, али је то екипа која годинама системски лансира младе играче, који без оптерећења и одговорности решавају утакмице и могу да угрозе противника. Тако да те три победе морамо да схватимо као прошлост. Ово је нова утакмица где је сваки пас битан, где се сваки дуел рачуна. 

Анализирао је Милојевић екипу Чукаричког.

– Регулатива ФСС и људи који потписују уговор је, не само у Србији, већ у свакој земљи, да позајмљени играчи, или могу, или не могу да играју против матичног клуба. То није питање за мене, иако је добро за нас то што Поповић, Панков и Лучић неће да играју. Опет, ако већ не наступају за Звезду, има логике да су на располагању Чукаричком. Чукарички је добар тим, имају Бадамосија, Ивановића, Овусуа, Томовића, Доцића из прекида, ту је и Тошић. То није само скуп играча, већ имају континуитет. Сретао сам се у прошлости с њима и са страним тимовима, знам шта и колико могу и мислим да је кључ у томе да контролишемо утакмицу и онда су појединци мање важни. Када ми имамо контролу, онда је сав квалитет на нашој страни.

Говорио је тренер Црвене звезде и о пеналима.

– Не вежбају се пенали тек тако, пред утакмицу, већ системски. Када шутирате на сваком тренингу, имате евиденцију и пратите то. Ако је неки играч од 20 покушаја погодио 19, онда је он сигурно ту као извођач. Мени је у Малмеу статистику у вези с пеналима на тренинзима водио кондициони тренер и када смо победили Хамарби у финалу купа, консултовао сам се са њим ко би требало да изводи. После утакмице сам апострофирао да је то његова заслуга. Има ту и статистике, али и емотивног стреса, гол се смањи када је пуно људи на стадиону и може да се промаши. Међутим, оно што је до вас као стручног штаба, треба да урадите максимално. Плакао сам после пенала на Кипру против Омоније, али се исто тако радовао и након Хамарбија кад сам био у Малмеу, тако да, волео бих да се утакмица одлучи у деведесет минута – поручио је Милош Милојевић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести