Фудбалери Црвене звезде и Војводине играју дерби 34. кола суперлиге (18.55)

У дербију 34. кола Суперлиге фудбалери Црвене звезде дочекују Војводину. Осим због ривалства ова два  два клуба, овај утакмица  је значајан и из разлога што би домаћин победом  оверио четврту узастопну титулу. Како је навео тренер Станковић, то ће бити и лајтмотив његовим момцима кад утакмица крене.
1
Фото: J. Grlić

- Целе године вредно радимо, трудимо се да изгледамо што боље из утакмице у утакмицу. Приближио нам се један леп дан, једна добра, права утакмица, дерби кола, меч у којем можеш да испишеш историју. Ми ћемо све урадити да победимо, да обрадујемо навијаче и упишемо се у историју клуба. На томе радимо и због тога смо овде – рекао је Звездин тренер.

О екипи Војводине,коју са клупе предводи некадашњи играч и тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић, Станковић има само речи хвале.

- Очекујем јак отпор, јер Војводина је по мом мишљењу изванредна екипа, коју води Лалатовић, тренер који је показао у сваком клубу у ком је радио да прави разлику, ради са огромном енергијом, не посустаје и никада се не предаје. Доста га волим и поштујем, одрасли смо заједно у Црвеној звезди, тако да Лалатовићеве екипе знају како стоје на терену и шта желе. Очекујем  праву такмичарску утакмицу у којој морамо бити прави.

Евентуалном победом у дербију Звезда ће и математички обезбедити титулу.

- Под притиском смо целе године, да ли ћемо сада бити под већим или мањим - не знам. Звезда као клуб захтева да се доказујеш из утакмице у утакмицу, мораш да побеђујеш и будеш најбољи. Ми ка томе тежимо и то је један природан пут, као што је и ова утакмица природан пут ове генерације.

Станковић једино не може да рачуна на Катаиа, а радује се што се Ераковић брзо опорвља.

- Страхиња Ераковић се опоравља, иде све по плану и програму. Сада нећу моћи да рачунам на Катаија, остали ће сви бити на располагању. Знам ко ће играти па немам дилему око састава

Рекорди  нису примарни циљеви екипе.

- На свако конференцији добијам иста питања о рекордима и сада понављам да тиме нисмо оптерећени.Но, ако се у наредним утакмицама оборе рекорди оберучке ћемо их прихватити. Међутим, нама рекорди нису на првом месту, примарни циљеви су добра игра, титула, освајање Купа, улазак у групну фазу европског такмичења, па ако уз то дођу и рекорди бићемо још задовољнији – поручио је тренер црвено-белих.

        И. Лазаревић

 

Без беле заставе

И фудбалери Црвене звезде, баш као и играчи Војводине, у овој првенственој сезони већ су испунили циљ,Београђани су, захваљујући квалитету тима, одбранили титулу, док су Новосађани обезбедили учешће у квалификацијама за Лигу конференција.

Због тога се у вечерашњем дербију на Маракани очекује занимљива представа, у коју ће играчи обе екипе моћи ће да уђу без оптерећења и прикажу добар фудбал. Тренер Воше Ненад Лалатовић најавио да иде на победу, истичући да ће екипа и он имати велики мотив да се надиграва са сјајним ривалом.

- Када се међусобно састају први и трећи на табели онда је реч о истинском дербију. Сви знамо како су црвено - бели играли у Европи и колико доминирају у нашем првенству. Звезда је супериорна, има велики фонд играча, појединце који могу да реше сусрет у сваком тренутку и, коначно, сјајног тренера. Мирко Иванић и Александар Катаи способни су да једним својим потезом одлуче утакмице и у Европи, а камоли у нашем првенству. Међутим, сигурно је то да не идемо у Београд с белом заставом, јер немамо шта да изгубимо. У позицији смо да смемо себи да допустимо да изгубимо и све дуеле до краја, на шта сам посебно поносан – рекао је Лалатовић.

Он сматра да његови играчи треба да играју растерећено и да пробају да изненаде домаћина.

- Увек постоји шанса, јер Звезда није непобедива. Она поседује бројне и врлине, али има и одређене мане. У утакмицу ћемо  да уђемо са жељом да победимо, иако свесни да нам неће бити лако. Покушаћемо да искористимо мане шампиона које су нам познате.

У сличном тону размишљају и првотимци, који су свесни да улога фаворита припада шампиону, али ни на крај памети им није да се унапред предају. Како тврде, учиниће све  да прикажу добру игру и евентуално изненаде „већ виђеног“ победника.

- Не осећам посебно оптерећење због тога што ћу се у стартну поставу, како ствари стоје, вратити баш против Црвене звезде – рекао је голман  Никола Симић, који ће наступити уместо повређеног колеге Горана Вуклиша. – И дебитовао сам за Војводину у дуелу с истим ривалом, тако да је овај сусрет за мене као и сваки други. Београђани имају одличне играче, али ћемо се за развој ситуације на терену питати и ми, јер, иако сви мисле да ћемо да будемо растерећени, немамо право на тако нешто, због саме чињенице да носимо дрес и грб Војводине. Пред нама је веома изазовна утакмица, али имамо квалитет и убеђен сам да можемо да урадимо доста тога доброг.

Млади репрезентазивац Мирко Топић каже да не осећа трему пред утакмицу.

- Играмо с најбољим тимом у Србији, екипом која је у Европи одиграла нерешено с једним Миланом. Ипак, због чега бисмо се плашили? Освојили смо треће место, бићемо растерећени, иако смо свесни да нам је намењена улога аутсајдера. То може да буде и добро за нас, јер желимо да се покажемо у најбољем светлу, а евентуално освајање бода или наша победа били би велика сатисфакција за све оно што смо уложили у сезони која се ближи крају рекао је Топић.

Тренер Лалатовић биће у прилици да изведе најбољих 11 играча, с изузетком Вуклиша. Утакмица Црвена звезда – Војводина почиње у 18.55 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и првом програму ТВ Арена спорт. Правду ће делити Данило Грујић из Ниша, а помагаће му Милован Ристић из Београда и Далибор Ђурђевић из Крушевца.       

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести