Фудбалери из Тотовог Села били у Румунији

Млади фудбалери Академије “Њерш Иштван” из Тотовог Села из кањишке општине учествовали су од 11. до 16.августа на зајендичком кампу са вршњацима у румунском месту Думбрава.
Akademija njers Istvan u Dumbravi2
Фото: Dnevnik.rs

Камп је уприличен у оквиру пројекта “Прекогранични фудбал за социјалну инклузију”, програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, који реализују Академија “Њерш Иштван” и локална самоуправа Думбраве.

У кампу је учествовало 15 фудбалера из Академије “Њерш Ишван” , коју су заједно тренирали са домаћинима из Думбраве, а поред тога за тренере, професоре физичког васпитања и спортске раднике организовано је више радионица за стручно усавршавање. Координатор пројекта Жолт Баги из Академије “Њерш Иштван” каже да је у оквиру пројекта предвиђено да се одрже још два кампа за младе фудбалере у Тотовом Селу, па ће фудбалери из Думбраве гостовати у овом месту на северу Бачке од 2. до 7. септембра.

Фото: Dnevnik.rs

Превдиђено је да се у у фудбалске кампове и активности овог програма прекограничне сарадње укључи око 150 младих фудбалера из Академије “Њерш Иштван” из Тотовог Села И Думбраве. Вредност овог пројекта прекогрнаичне сарадње је 214.620 евра, од чега је из средстава Европске уније финансира 182.427 евра.

Поред одржавања фудбалских кампова и штручног усавршавања тренера и професора физичког васпитања, пројектом је предвиђена набавка спортске опреме и реквизита, а у Тотовом Селу ће се изградити и свлачионице крај главног терена, па ће све то допринети развоју и унапређењу услова за бављење спортом у овој средини.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести