Фудбалери Кабела данас дочекују тим Земуна

НОВИ САД: Фудбалери Кабела су после девет узастопних, позитивних резултата, у предходном прволигашком колу поражени у Новом Пазару (1:3).
1
Фото: J. Grlić

Поново су се, као и у неким ранијим сусретима који су завршени нерешеним резултатима, момци тренера Зорана Васиљевића прописно испромашивали, а на коначан резултат утицале су и неке судијске одлуке. Зато ће данашњи дуел с бившим суперлигашем, екипом Земуна, којој не цветају руже, бити прилика да црвено-црни жељеном победом остану у трци за висок пласман.

Један од најбољих појединаца код Новосађана ове јесени је Ненад Кочовић, играч који се, уз коректно одрађене дефанзивне задатке, показао и као успешан асистент.

- Знали смо и очекивали тежак дуел у Новом Пазару, на време смо постигли гол, а онда несхватљиво стали. Дозволили смо домаћину да наметне игру и стигне до изједначења. Други део сусрета био је пуно квалитетнији и права је штета што нисмо успели да поведемо, а онда је дошао несрећно досуђени пенал и уследило је вођство домаћина које, и поред недосуђеног пенала за нас и лепих прилика које смо имали, нисмо успели да анулирамо. Уз погођену пречку Илића у финишу, ипак нас је стигла казна, а сада идемо даље - присетио се Кочовић.


За школе фудбала – бесплатно

Данашња утакмица између Кабела и Земуна проглашена је за сусрет високог ризика због инцидената из прошлости. Верујемо да ће, ипак, на „Карађорђу“ све протећи у фудбалској атмосфери, а за данашњи дуел управа Кабела је одлучила да школама фудбала омогући бесплатан улаз.


Данас од 15 часова Кабел на стадиону „Карађорђе“, у утакмици високог ризика, дочекује Земунце.

- Екипа из Горње вароши је, по мени, најнепријатније изненађење у лиги, јер има сасвим солидан играчки кадар. Када се мало боље анализирају резултати Земуна, може се констатовати да нису доживели убедљиве поразе, јер их је  у неколико наврата пад концентрације у самим финишима коштао изгубљених бодова. Зато ћемо у меч ући максимално опрезно, јер је увек је најтеже добити већ унапред добијене утакмице. Наравно да после пораза у предходном колу имамо пред собом императив победе. Уколико желимо да се вратимо у трку за врх, мораћемо да уложити максимум труда и залагања, да боље подесимо нишанске справе и на време постигнемо гол, што може да буде један од предуслова да се на крају радујемо. Посебан мотив биће нам то што се сусрет игра на „Карађорђу“, на терену на којем сам доста пута наступао и пружао солидне партије док сам био члан Војводине - нагласио је Кочовић.

Овај фудбалер очекује праву, фудбалску атмосферу и позива навијаче Кабела да у што већем броју дођу на трибине и помогну његовим саигрчима и њему самом да остваре жељену победу.

Са своје стране, обећао је да ће све учинити да се мрежа Вуклиша остане нетакнута, али и да ће се потрудити да продорима по левом боку и прецизно изведеним слободњацима припреми прилике нападачима.

 М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести