Фудбалери Кабела на заслуженом одмору

Новајлија у Првој фудбалској лиги Србије Кабел премијерну полусезону у овом рангу завршио је на високом  петом месту са 34 освојена бода.
Kabel-Graficar/D. Ivanić
Фото: Д. Иванић

Да није било казне одузимања 10 бодова због сумње у намештен меч са Смедеревом момци тренера Зорана Васиљевића окитили би се јесењом титулом.

На опроштају од полусезоне чета са Штранда савладала је Колубару. У Лазаревцу није играо најискуснији  Предраг Говедарица. Искусни универзалац је био прави вођа екипе искуства и младости. Потврдио је Говедарица да још увек није за старо гвожђе да је прави вођа, мотиватор и пример младима како се бори за боје клуба.Када је првенство већ почело ненадано се Говедарица на позив челних људи појавио у Кабелу , приступом и играма оправдао уложено.

-Требало је времена да након одличних игара у Пролетеру и повратка у Београд где сам у Графичару желео да завршим каријеру, почнем да упловљавам и у тренерске воде. После осам сезона у иностранству и једне у Пролетеру отишао сам у Графичар. Међутим, нисам био задовољан,  неки одређени играчи су морали да играју, нисам био спреман да будем резерва,   да седим на клупи. Зато сам  преломио и прихватио позив из Новог Сада. Сада ми је итекако жао што то нисам учинио још приликом првог контакта , да са екипом прођем комплетне припреме. Брзо сам се и поред тога уклопио и последњих 12 утакмица одиграли заиста фантастично, готово да на терену нисам видео ривала од кога би могли да изгубимо, шта више и јесењи првак Графичар се пуно радовао што није изгубио у Новом Саду. Београђани су  реално најача екипа у лиги и по условима, примањима и играчима јер је то екипа која ће у будућности сигурно изедрити неколико будућих репрезентативаца. Јако сам срећан што сам у Кабелу - објашњава Говедарица.

По речима Говедарице Кабел је био уз раме „графосима“

- Што се Кабела тиче, имамо добар колектив,  играче који су школовани, очигледно добро селектирани. Наместили смо екипу која доста зна у фудбалу, младих брзих играча. Схватили смо да имамо квалитет. Једино смо резуилтатски подбацили у Новом Пазару, али и у том мечу пропустили смо неколико прилика да останемо непоражени.

Да није било казне одузимања 10 бодова због сумње у намештен меч са Смедеревом момци тренера Зорана Васиљевића окитили би се јесењом титулом

Говедарица од 12 победа  за најбољи меч у полусезони помиње онај у Пироту са Радничким.

-  Играли смо одлично и код куће и на страни. Свима смо направили озбиљне проблеме, много бодова вратили са гостовања. Прекретница је била  утакмица у Пироту. У анализама мечева Раднички је  кући  стварао по 15 шанси против свих екипа. Чак и када није побеђивао био је много бољин такмац. Отишли смо тамо и 70 минута нису знали где је лопта, шта их је задесило. Надиграли смо их у свим елементима, после тог меча схватили да  смо вероватно најбоља екипа у лиги.

Највероватније је да ће Говедарица и наредне полусезоне носити дрес Кабела.

- Лепо ми је крај Штранда. Ако руководство одлучи да останем каријеру ћу завршити у дресу Кабела - истакао је на крају Говедарица и најавио долазак на прозивку која је предвиђена  за средину јануара.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести