Фудбалери Кабела ремизирали са "1. мајем"

Кабел - „1. мај" 2:2 (1:1)
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Фудбалери Кабела ремизирали су са „1. мајем" из Руме у 26. колу Српске лиге Војводина. Обе екипе су играле полетно и заслужено су поделили бодове.

Кабел је први припретио у 6. минуту. Сјајно су домаћи отворили контру Абаџија је рабоном убацио лопту у шеснаестерац гостију, а Павлица је шутирао снажно, али је погодио оквир гола. Уследио је период добре игре гостију. Нападали су Сремци, притискали задњу линију Кабела и дочекали грешку голмана Торомана након које је Шошкић имао сјајну прилику, али је шутирао изнад гола. Временски услови личили су на оне у Енглеској где се фудбал више од пола сезоне игра по хладном и кишном времену.

У 26. минуту „1 мај" стигао је до вођства преко Младена Николића. Слободан ударац извео је капитен Никола Јаћимовић, а након гужве у шеснаестерцу лопта је дошла до Николића који је одлично шутирао и лоб ударацем матирао Торомана. Није примљен гол демотивисао младе Новосађане, напротив, брзо су поравнали резултат. Играли су отворено, брзо и након центаршута са десног бока центарфор Никола Новић преварио је најпре свог чувара, а затим и голмана Вукмировића.

У наставку сусрета агресвнији су били гости и брзо су поново повели. У 51. минуту брзо су отворили напад након добре игре у дефанзиви, а шпиц Румљана Марко Јовић се најбоље снашао и савладао Торомана. Стратег Новосађана Немања Кртолица убацио је у игру искусног Слободана Новаковића који је донео нову енергију домаћима. Управо је Новаковић извео корнер у 61. минуту након којег је Никола Павлица постигао гол за 2:2.

В. Г.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

НОВИ САД: Игралиште Кабела, гледалаца 100. Судија: Шћепановић (Крушчић). Стрелци: Новић у 37. и Павлица у 61. за Кабел, а Николић у 28. и Јовић у 51. за „1 мај". Жути картони: Кокановић, Вујошевић, Дробњак (Кабел), а Николић, Јаћимовић и Цветковић („1. мај).

КАБЕЛ: Тороман 6,5, Дробњак 6, Батос 7, Кокановић 6,5, Новић 7 (од 80. Лучић), Керкез 6,5, Вујошевић 6 (од 58. Новаковић), Павлица 7, Поповић 6, Кљајић, Абаџија.

„1 МАЈ": Вукмировић, Радовић, Вучетић (од 65. Мирчетић), Јаћимовић, Рац, Цветковић, Јовић, Радишић, Николић, Џибрић, Шошкић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести