ФУДБАЛЕРИ КАБЕЛА ВРЕДНО РАДЕ ПРЕД НАСТАВАК СЕЗОНЕ Штрандароши опасност за сваког противника

Фудбалери Кабела одиграли су веома добро у првом делу сезоне у Српској лиги група Војводина
J. Grlić
Фото: J. Grlić

Претежно млада екипа предвођена капитеном Слободаном Новаковићем изненадила је све, сем себе и завршила на солидном четвртом месту на табели са билансом од седам победа, шест ремија и два пораза. Ипак екипа не жели ту да стане, већ намерева да на пролеће понови, а зашто да не и надмаши пређашње резултате. Кабел је са припремама почео 15. јануара, а упоредо су у клуб стизала појачања која ће помоћи да Новосађани буду барабар са претендентима за пласман у Прву лигу Словеном и Железничаром. 

Тренер црвено-црних Милош Пенић истакао је да екипа добро ради и да је веома задовољан залагањем играча. 

– Када се момци труде и раде све оно што је стручни штаб замислио онда је све у реду. На тренинзима сјајно раде, а ван њега показују да су попут породице. Свесни смо да смо екипа која може да изађе на црту сваком тиму у лиги и знамо да нас добре партије могу довести до вишег ранга. До почетка првенства је остало десетак дана и то ћемо искорстити за завршне припреме, али и за одмор – почео је Пенић.

У Кабел су током зимског прелазног рока стигли: Ђорђе Ђурић, Филип Илић, Андреј Пивас, Немања Трпчевић, Ђорђе Пролић, Борислав Гајић, Урош Пауновић, али и искусни Срђан Вујаклија који ће пуно значити након што је екипу напустио досадашњи центарфор Немања Соковић. Поред Соковића каријеру ће у новој средини наставити Игор Кудрић и Огњен Богуновић. 

– Нисмо одмах кренули са јачањем тима, добро смо промислили и доводили оно што нам треба. Такође наставили смо сарадњу са Војводином и поново ћемо имати младе играче којима ће играње у трећем рангу такмичења помоћи да се афирмишу и стекну искуство. Није нам отишло много играча, а доласком нових конкуренција је већа и сви ће морати добро да се озноје како би имали минутажу. Верујем у овај тим и када се уиграмо представљаћемо опасност по сваког противника – поручио је Милош Пенић. 

Новосађани су одиграли две пријатељске утакмице са члановима Суперлиге Војводином и Спартаком и добро су се показали, а снаге су одмерили и са Доњим Товарником, Инђијом, ГАТ-ом, Бродарцем и Младости из Бачког Јарка.

Пролећни део сезоне у Српској лги група Војводина почиње 2. и 3. марта, а Кабел ће најпре одмерити снаге са Радничким у Зрењанину.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести